eur:
393.77
usd:
365.51
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

"Rémálom: tömeges kivégzés a jégen"

"Rémálom. Siralmas" - ilyen és ezekhez hasonló jelzőkkel illette az orosz média a vancouveri olimpia negyeddöntőjében katasztrofális vereséget szenvedett jégkorong-válogatottat.

A Szport Ekszpresz tömeges kivégzésnek nevezte a 7-3-as kudarcot. "A negyeddöntő az orosz hokitörténelem legrosszabb mérkőzése volt, egy valóságos rémálom" - írta a lap.

"Olyan volt, mintha felnőtt férfiak meccseltek volna fiúkkal. Egyszerűen nem voltak versenyben" - állítja a Kommerszant.

Szergej Gimajev korábbi edző, aki kommentátorként dolgozik a vancouveri olimpia alatt, úgy véli: a kanadaiak mutatták azt a játékot, amit az oroszoktól lehetett várni: gyorsak, agresszívek és erősek voltak.

"Már az első harmad után, amikor 4-1 volt oda, véget ért a mérkőzés. Jobban akarták a sikert, a győzelmet. Harcolni jöttek, és készek voltak meghalni, míg mi nem voltunk felkészülve a csatára. A kanadaiak tanultak a tőlünk elszenvedett három vereségből, és megtanulták a leckét. Most nekünk kell ugyanígy tenni, és akkor a 2014-es szocsi olimpián visszavághatunk" - fogalmazott Gimajev.

A világranglista-vezető oroszok az elmúlt két vb-döntőben egyaránt a kanadaiakat verték, és a 2006-os torinói olimpián is legyőzték a juharleveles gárdát.

Szergej Oreskin, a Ferencváros orosz edzője az MTI-nek elmondta: ő orosz hokis körökből úgy értesült, hogy Vlagyiszlav Tretyak, az orosz szövetség elnöke győzte meg Vjacseszlav Bikov szövetségi kapitányt, hogy inkább az NHL-ben szereplő sztárokra építse csapatát, mert egy Észak-Amerikában rendezendő olimpián ők jobban boldogulnak, és még az időeltolódással sem kell foglalkozniuk.

"Bikov több olyan hokist vitt volna, akik az otthoni, KHL-es bajnokságban játszanak, de Tretyak szava döntött" - mondta Oreskin. "Látni lehetett, hogy a sztárok, mint Oreskin, Malkin vagy Kovalcsuk a negyeddöntőben nagyon gyengék voltak. Egyénileg jók voltunk, de csapatként gyengék."

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×