eur:
393.83
usd:
365.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kemény a tornagyőzelem után: "kicsit zavar a mai meccs"

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-8-ra győzött Kanada ellen a hódmezővásárhelyi nemzetközi tornán. Kemény Dénes szövetségi kapitány együttese százszázalékos mérleggel nyerte meg a négycsapatos viadalt.

Még mielőtt a zárómérkőzésen vízbe szállt volna a hazai és a kanadai gárda, afféle közönségszórakoztató gálameccsként játszották le a már elutazott három játékosukat magyar pólósokkal pótló ausztráloknak és az Egyesült Államok legjobbjainak az összecsapását, amelynek eredménye azonban nem számított bele a kupasorrendbe. Ettől még olykor parázs hangulatú része is akadt a találkozónak, amelyen a 2008-as olimpiai ezüstérmes amerikaiak hajráztak jobban és főleg hatékonyabban, 7-4-re nyerve a négyszer nyolcperces csatát.

A főmérkőzés előtt nyilvánvalónak tűnt, hogy aligha ismétlődik meg a hétfői, miskolci összecsapás túlzott egyoldalúsága, amikor is felettébb könnyed játékkal fölényes, 20-5-ös magyar siker született, már csak azért sem, mert a kanadaiak sokat javulva - amellett általános meghökkenést kiváltva - megverték az ausztrálokat és az amerikaiakat egyaránt.

Hogy valóban egy "másik" együttes van a vízben, igazolták is hamar: jóllehet Kemény Dénes legénysége - Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes, Madaras Norbert, vagyis csupa olimpiai bajnok, és az egyik újonc, Marnitz Gergő révén - 2-0-ra, 4-1-re, majd 5-2-re is elhúzott, a vendégek azonban a második negyedben 5-4-re felzárkóztak. Hosnyánszky és Marnitz bombagóljának köszönhetően aztán 7-4-gyel vonulhattak ötperces pihenőre a csapatok.
A harmadik játékrész mégsem a várt különbségnövelést hozta, hanem meglepő módon csupa magyar helyzetrontást, s ezt büntette is a vetélytárs: az amúgy az Egerben légióskodó Aaron Feltham talált be a második félidőre Baksa Lászlót váltó Nagy Viktor keze mellett (7-5).

A zárónegyed is rémisztően indult, majd folytatódott is: elhibázott ziccerek miatt döntetlenközelben tudtak maradni a kanadaiak, akik egy gólra megközelítették a hazai együttest. Végül 9-8 után Kis centerezett pazarul, így kétgólos magyar győzelemmel ért véget a Volvo Kupa.

"Kanadának jót tett, hogy hétfőtől itt volt nálunk, játszottunk két edzőmeccset és egy hivatalosat, amelyen 20-5-re nyertünk, de nem volt reális a 15 gól, ők pedig felbátorodtak, vagányak lettek. Olyannyira, hogy ami soha eddig nem sikerült nekik, most igen: legyőzték az ausztrálokat és legyőzték az amerikaiakat is. A mi mai teljesítményünkben ez a 20-5 lehetett benne, nem tudtuk elhinni, hogy ez ennyire nehéz lehet, mint amennyire az lett. Erősen félgőzzel játszva kiszenvedtük ezt az eredményt. Kicsit zavar a mai meccs, de a Volvo Kupa megnyerésének, ennek az öt napnak, amit együtt töltött a csapat, nagyon örülök, s remélem, ami jó, az megmarad a fiúkban" - mondta a meccs után Kemény Dénes.

Magyarország-Kanada 10-8 (4-1, 3-3, 0-1, 3-3)
a magyar góldobók: Hosnyánszky 3, Kis, Marnitz 2-2, Varga Dénes, Varga Dániel, Madaras 1-1

A 4. Volvo Kupa végeredménye: 1. Magyarország 9 pont, 2. Kanada 6, 3. Egyesült Államok 3, 4. Ausztrália 0

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×