Sebestyén a 13. a rövid program után

Infostart
2010. február 24. 06:15
Sebestyén Júlia a 13. helyen áll a női rövid programot követően a vancouveri téli olimpián. A kűrt a dél-koreai Kim Ju Na kezdheti meg az élről.

A negyedik, s egyben utolsó olimpiáján szereplő magyar versenyző szépen futott, egy hibát vétett, s 57,46 ponttal zárt.

A kűrt magyar idő szerint pénteken 2 órától rendezik.

 "Egy ponttal maradtam el szezonbeli legjobb eredményemtől, úgy érzem, jól futottam - mondta a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának a 28 éves korcsolyázó. - A tripla flipnél elkövettem egy hibát, két lábra érkeztem, de a többi elemmel nem volt gond, a tripla luc kombináció és a dupla axel is jól sikerült."

Sebestyén helyzetét nehezítette, hogy a hazai pályán versenyző Joannie Rochette után lépett jégre, akit a nézők hatalmas ovációval köszöntöttek, s aki annak ellenére mutatott be harmadik helyet érő programot, hogy vasárnap szívrohamban elhunyt az édesanyja.
  
 "Megszoktam már az ilyen helyzeteket, Naganóban és Salt Lake Cityben is hazai sportoló korcsolyázott közvetlenül előttem" - mondta Sebestyén, majd hozzátette: erős a mezőny, és ezért apróságok döntenek a helyezéseket illetően, de számára az a legfontosabb, hogy elégedett legyen saját teljesítményével.