A címvédések napja Vancouverben

InfoRádió / MTI
2010. február 18. 08:20
Kiesett Knoch Viktor a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiben a vancouveri téli olimpia legutóbbi játéknapján. Hét számból négyben a címvédők diadalmaskodtak.

A nap első aranyérmét a női alpesi sízők lesiklóversenyében az amerikai Lindsey Vonn, aki esélyeshez méltóan győzött. Az ezüstérmet honfitársa, Julia Mancuso szerezte meg. A pálya komoly kihívást jelentett a sportolók számára, a 45 indulóból 38-an értek célba. Berecz Anna a 35. lett.

A férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres selejtezőiből Knoch Viktor nem jutott tovább.

Sífutásban a férfiaknál és a nőknél is az egyéni sprintversenyeket rendezték, s ezekben két ország is megszerezte első aranyérmét a vancouveri játékokon. A férfiaknál az orosz Nyikita Krjukov diadalmaskodott, a nőknél pedig a norvég Marit Björgen győzött.

A férfi gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a Torinóban aranyérmes amerikai Shani Davis megvédte címét, míg a sportág rövidpályás változatának női 500 méteres versenyében a kínai Vang Meng ismételte meg 2006-os sikerét. Ebben a számban Huszár Erika is indult, de már a szombati selejtezőben búcsúzni kényszerült.

A szánkósok küzdelmei a kettesek viadalával fejeződtek be, s az osztrák testvérpár, Andreas és Wolfgang Linger címvédését nem tudták megakadályozni a riválisok.

A nap utolsó éremosztó eseményén a férfi hódeszkások félcsőn mérték össze tudásukat, s a szám torinói győztese itt sem vallott szégyent: az amerikai Shaun White meggyőző produkcióval, fölényesen nyerte az aranyat.