eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk

Svájcba került a téli olimpia első aranya

A vancouveri olimpia első bajnoki címét Simon Ammann szerezte síugrásban, normálsáncon. Az aktuális Világkupa-első elsőre 105 métert ugrott, másodjára 108-at, mindkétszer jelentősen verte a mezőnyt. A lengyel Adam Malysz második lett, a harmadik helyen az osztrák Gregor Schlierenzauer végzett, ő a második futamban kapaszkodott feljebb.

Meglepően szoros volt az első sorozat, többek között azért, mert a toronymagas esélyes osztrákok mélyen a tudásuk alatt szerepeltek. Legjobbjuk Morgenstern volt, aki a negyedik helyen állt, míg Schlierenzauer csak a hetediken.

A legnagyobbat, 105 métert az utolsó előttiként sorra kerülő - a német Bodmernek beakadt a cipzárja, így ő maradt a végére - Simon Ammann ugrotta, így másfél méteres előnyre tett szert a német Michael Uhrmann és a lengyel Adam Malysz előtt.

Amikor Schlierenzauer következett a második sorozatban, a szlovén Peter Prevc állt az élen, de az osztrák ezúttal alaposan kitett magáért: az addigi legnagyobbat ugrotta, 106.5 méterig jutott. Így aztán megelőzte a szlovén Kranjecet, a finn Ahonent és honfitársát, Morgensternt is.

Következett a négyszeres Világkupa-győztes Malysz, aki 105 métert ugrott, és át is vette ezzel a vezetést. A német Uhrmann viszont csupán 102 méterre szállt, így még a dobogóról is lecsúszott.

Már csak Simon Ammann volt hátra, akit nem nyomasztott a teher, és a nap legnagyobb ugrását bemutatva 108 méterig jutott.

Ammann ezzel harmadik - hazája 38. - olimpiai aranyérmét nyerte, miután 2002-ben, Salt Lake Cityben mindkét egyéni versenyen ő volt a legjobb. Az ezüstérmes a lengyel Adam Malysz lett, akinek ez a harmadik olimpiai medálja volt, míg a dobogó harmadik fokára azért felállhatott egy osztrák, Gregor Schlierenzauer személyében.

A síugrók legközelebb 19-én, pénteken, a nagysánc selejtezőjében lesznek érdekeltek, aminek a döntőjét másnap rendezik majd.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×