eur:
392.8
usd:
367.81
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Óriási a tét a londoni és a liverpooli derbin

A címvédő Manchester Unitedtől elszenvedett 3-1-es vereség után újabb rangadó előtt áll az Arsenal, amely vasárnap a listavezető Chelsea vendége lesz az angol labdarúgó Premier League 25. fordulójában.

Arséne Wenger, a londoni Ágyúsok francia vezetőedzője a múlt vasárnapi vereséget követően naivnak nevezte játékosait, és úgy vélte, sokkal jobban kell játszaniuk, ha versenyben szeretnének maradni a bajnoki címért. Ha az Arsenal vasárnap kikap, kilencpontosra duzzad a hátránya a Chelsea-vel szemben.

A Chelsea menedzsere, Carlo Ancelotti nehéz találkozóra számít, de úgy véli, egy sikerrel jelentősen leszakíthatják a városi riválist a bajnoki versenyfutásban.

A tabella élén álló londoni gárda kedden pótolta korábbról elhalasztott találkozóját, és 1-1-es döntetlent ért el a Hull City vendégeként, amellyel kétpontosra növelte előnyét a második helyezett Manchesterrel szemben.

A Chelsea-nél visszatérhet a kezdőcsapatban John Obi Mikel, míg Michael Essien és Juliano Belletti továbbra is sérült. José Bosingwa már teljes értékű edzésmunkát végzett, így jó esély van a játékára. A csatársorban ott lesz Didier Drogba, aki 10 gólt szerzett az Arsenal elleni legutóbbi 9 meccsén.

Az Ágyúsoknál Eduardo és Carlos Vela biztosan kihagyja az összecsapást, míg Abou Diaby játéka kérdéses. Az Arsenal abban bízhat, hogy megismétli a tavalyi bravúrt, ugyanis a Wenger-csapat tudott utoljára győzni a Stamford Bridge-en. Igaz, azóta háromszor is kikapott a városi riválistól, és a gólarány pedig 9-2 a Kékek javára.

A címvédő MU szombaton a sereghajtó Portsmouth-ot fogadja, s hatalmas meglepetés lenne, ha a szezon eddigi részében végig gyengélkedő kékek akár csak egy pontot is elhoznának az Old Traffordról.

Az utóbbi hetekben egyre jobb formába kerülő Liverpool a forduló nyitóösszecsapásán, a városi rangadón a kilencedik Evertont látja vendégül, míg a Gera Zoltánt is foglalkoztató Fulham Boltonba utazik. A nemzetközi kupaindulást megcélzó két együttes, a Tottenham és az Aston Villa szombaton csap össze.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×