eur:
394.07
usd:
365.69
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nézőcsúccsal zárt a futsal Eb

Nézőcsúcsot hozott a szombaton befejeződött futsal Európa-bajnokság, amelynek két héten keresztül Budapest és Debrecen adott otthon.

A kontinensviadalok történetében először volt olyan, hogy egy országon belül két város volt a házigazda, s nem nyolc, hanem tizenkét csapat küzdött a végső sikerért.

A torna színvonalas mérkőzéseket, remek döntőt és nézőcsúcsot hozott, a kifogástalan lebonyolításnak köszönhetően kivívta mindenkinek, köztük az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) legmagasabb rangú vezetőinek maximális elismerését.

A magyar válogatott a viadal előtt a csoportból való továbbjutást, azaz a legjobb nyolcba kerülést tűzte ki célul, ám ez nem sikerült, mivel az együttes az első mérkőzésen 3-1-es vereséget szenvedett a későbbi negyedik azeri csapattól, majd drámai körülmények között 6-5-re kapott ki a végül bronzérmes csehektől. Mindenesetre a két ellenfél későbbi helyezése mutatja, hogy Kozma Mihály tanítványai nem feltétlenül voltak szerencsések a sorsoláskor.

A tornát végül a címvédő spanyol válogatott nyerte veretlenül, a döntőben a portugálokat győzte le.

"Az Európa-bajnokság előkészítése és a torna kivitelezése is nagyon alapos volt. Megdöntöttük az eddigi finálék nézettségi rekordját, mérkőzésenként átlagban majdnem háromezer szurkoló ült a lelátókon" - nyilatkozta az MLSZ honlapján Ragadics Ferenc, az UEFA futsal bizottságának tagja.

"Nem tagadom, nagyon jó érzés volt hallani Michel Platinitől és az UEFA többi vezetőjétől a dicséreteket, nyugodtan és túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenki mindennel elégedett volt. A két csarnok, az összes szálloda, a logisztika, a helyi szervező bizottság magas színvonalon járult hozzá az Eb sikeréhez" - mondta Esterházy Márton, a magyar szövetség futsal bizottságának elnöke.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×