Federer ellen nem tört meg a britek átka

Infostart
2010. január 31. 12:31
A svájci Roger Federer nyerte az asztrál nyílt teniszbajnokságot, miután három játszmában, 6:3, 6:4, 7:6-ra győzött a skót Andy Murray ellen. A 28 éves svájci világklasszisnak ez a 16. Grand Slam diadala, Melbourne-ben már negyedik sikerét érte el.

A 28 esztendős, és immár 16-szoros Grand Slam-győztes világelső az első két játszmát - 43, illetve 46 perc alatt - simán hozta, a döntő szettben azonban az addig önmagához képest haloványabban teniszező, de akkor feljavult Murray már 5:2-re is vezetett.

Ám Federer előbb egyenlített, majd a rövidítésben 10-11-ről fordítva megnyerte a játszmát, így a mérkőzést is 2 óra 41 perc alatt 22 éves skót riválisa ellen, aki amúgy nem teljesen egészségesen vívta meg a finálét. Ez volt a második Grand Slam-döntője Murraynek, aki mindkettőt Federerrel szemben veszítette el. Andy Murray győzelme esetén 74 év után nyert volna brit játékos férfi egyesben Grand Slam-tornát.

A svájci klasszis játékos az eredményhirdetést követő nyilatkozatában azzal biztatta Murrayt, hogy tudása alapján képes lesz majd GS-tornát is nyerni, aki viszont elcsukló hangon panaszolta fel, hogy sírni ugyan már úgy tud, mint Federer, teniszezni viszont még nem.

"Örülök, hogy legjobb játékomat tudtam nyújtani, s annak még inkább, hogy a 16 közül ez volt az első Grand Slam-sikerem, amelyet édesapaként szereztem" - összegzett a svájci teniszező.

Férfi egyes, döntő:
Federer (svájci, 1.)-Murray (brit, 5.) 6:3, 6:4, 7:6 (13-11)