Két kínai lány is elődöntős az Australian Openen

InfoRádió / MTI
2010. január 27. 09:56
Tovább tart a kínai csoda az ausztrál nyílt teniszbajnokság női egyesében. Cseng Csie után Li Na is bejutott az elődöntőbe. Utóbbi a hatodik helyen kiemelt Venus Williams ellen nyert 2-6, 7-6, 7-5-re. Li Na a döntőért a másik Williams-lánnyal, Serenával játszik majd, aki 4-6, 0-4-ről fordítva nyert a fehérorosz Viktorija Azarenka ellen.

A második fordulóban, múlt csütörtökön Szávay Ágnest búcsúztató Li szerdán az amerikai Venus Williamset győzte le három játszmában. Ellenfele a döntőbe kerülésért Venus húga, a fehérorosz Viktorija Azarenkán túljutó, címvédő Serena Williams lesz.

"Ez volt életem legjobb meccse" - örvendezett a 27 éves Li, aki 17. a világranglistán. A fiatalabbik Williams a "sírból" hozta vissza a mérkőzését. Az elvesztett első szettet követően a 20 esztendős Azarenka már 4:0-ra vezetett ellene, ám az amerikainak sikerült fordítania.

A férfiaknál a nap első negyeddöntőjében Roger Federer elveszítette az első játszmát az orosz Nyikolaj Davigyenko elen. A következő két szettben ellenben csodálatosan, a negyedikben jól teniszett, s végül 2-6, 6-3, 6-0, 7-5-re nyert. A második, a harmadik és a negyedik játszmában sorozatban 14 (!) játékot nyert meg.

A 15 GS-trófeájával csúcstartó Federer sikerével egyben bebiztosította, hogy a melbourne-i szupertorna után is ő marad a tenisztrónon, és - megszakításokkal - 268. hetét kezdi majd meg éllovasként. Ezzel egyszersmind utoléri a legendás Jimmy Connorst az örökranglista harmadik helyén. A rekordot az amerikai Pete Sampras őrzi 286 héttel, második a cseh Ivan Lendl 270-nel.

Fucsovics Márton és Babos Tímea bejutott egyesben a negyeddöntőbe a juniorok versenyében. Babos párosban, Gabriela Dabrowskival már elődöntős: az első helyen kiemelt magyar, kanadai duó a döntő rövidítésben több mérkőzéslabdát hárítva nyert amerikai riválisa ellen.

Eredmények
Nők,
negyeddöntő:
S. Williams (amerikai, 1.)-V. Azarenka (fehérorosz, 7.) 4:6, 7:6
(7-4), 6:2
Li (kínai, 16.)-V. Williams (amerikai, 6.) 2:6, 7:6 (7-4), 7:5
 Az elődöntő párosítása: Henin (belga)-Cseng (kínai), S. Williams-Li

Férfiak, negyeddöntő
Federer (svájci, 1.)-Davigyenko (orosz, 6.) 2-6, 6-3, 6-0, 7-5

Juniorok
Fúk, egyes, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton (6.)-Renzo Olivo (argentin, 11.) 6:3, 6:3
Lányok, egyes, nyolcaddöntő:
Babos Tímea (1.)-Anna Arina Marenko (orosz) 6:4, 6:7 (2-7), 6:1