eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Majdnem világszenzáció a kézi Eb-n

Az olimpiai és vb-címvédő franciákkal játszotta első meccsét a magyar férfikézilabda-válogatott az ausztriai Európa-bajnokságon. Csoknyai István csapata kiválóan játszott, és négygólos előnnyel kezdte a hajrát. A mérkőzés toronymagas esélyese azonban rákapcsolt, a végeredmény 29-29 lett. Holnap Spanyolország lesz az ellenfél.

Szinte hazai pályán játszott a bécsújhelyi Arena Nova csarnokban a magyar válogatott, hiszen a lelátókat mindenütt kifestett arcú, zászlókat lobogtató, hangos magyar szurkolók töltötték meg.

A franciák Karabatic révén szinte azonnal megszerezték a vezetést, de Iváncsik Gergő egyenlített. A kapuban ziccerét nagyszerűen védte Fazekas, és 3-2-nél vezetett először a magyar csapat. A két nagyszerű gárda felváltva vezetett az első félidőben, a szünetben 16-16 volt az állás.

A második játékrész elején a magyar válogatott állva hagyta a világbajnokot: Katzirz, Ilyés, Törő remek megmozdulásai után már 4 góllal is vezetett csapatunk.

A hajrára is négy gólos magyar előnnyel fordultak a csapatok, de végül a franciák ki tudták harcolni a döntetlent (29-29).

A váratlan pontszerzés fantasztikus bravúr még akkor is, ha négygólos előny után kicsit keserű volt a helyszínen ragyogó hangulatot varázsoló magyar szurkolók szájíze, mert Katzirzék győzelmet szalasztottak el. A szakértők szerint Franciaország kiemelkedik a mezőnyből, minden posztra klasszisai vannak, mind támadásban, mind védekezésben a világ legjobb csapatát alkotják.

A döntetlennel azonban így is komoly lépést tett a középdöntő felé a válogatott.Csoknyai István együttese szerdán a csehek elleni 37-25-ös győzelemmel rajtoló, olimpiai bronzérmes spanyolokkal találkozik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×