Erdei Zsolt: "Nem gondolom, hogy ez az Universum végét jelentené"

Infostart
2010. január 19. 08:00
Erdei Zsolt szerint eltúlzottak azok a feltételezések, amelyek szerint klubja, a hamburgi Universum az összeomlás határán van. A Boksz Világtanács cirkálósúlyú világbajnoki címétől hamarosan megváló magyar ökölvívó az InfoRádiónak azt is elmondta, hogy minden bizonnyal májusban léphet újra kötelek közé, a klub által kiszemelt ellenfele pedig a spanyol Gabriel Campillo lehet.

Klubja vezetésének tudomására hozta, hogy nem kíván többet cirkálósúlyúként a kötelek közé lépni Erdei Zsolt, aki szeretne visszatérni korábbi súlycsoportjába, a félnehézsúlyba. A magyar ökölvívó az InfoRádiónak azt mondta: a négy nagy szervezet közül bármelyik világbajnoki címét megpróbálhatná megszerezni, ám úgy tűnik, hogy az Universum a Boksz Világszövetség (WBA) övének jelenlegi birtokosát, a spanyol Gabriel Campillót szemelte ki számára következő ellenfélnek.

Erdei Zsolt mindeddig nem kapott hivatalos ajánlatot a csapatától, amelynek június végéig van szerződése a német ZDF televíziós csatornával bokszgáláik közvetítéséről. Az Universum májusra tervezte a magyar bokszoló következő cirkálósúlyú meccsét, amelyre azonban nem kerül sor, ám ha addigra lenne ellenfél a kisebb súlycsoportban, "Madár" szívesen a kötelek közé lépne.

A hírek szerint az Universum nehéz helyzetbe került, részben azért, mert nem sikerült megegyeznie a tévés közvetítési jogokról, részben pedig a gazdasági válság miatt.

Erdei Zsolt szerint túlzóak ezek a híresztelések. "Egy-két sportoló nem hosszabbította meg a szerződését a klubnál, az indokaikat azonban nem ismerem. Azt viszont tudom, hogy én miért nem hosszabbítanék. Lehetséges, hogy a pénzt kevesellték, vagy elegük lett a nem mindig emberi bánásmódból, de nem gondolom, hogy ez az Universum végét jelentené" - fűzte hozzá.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást