Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Február közepén újra pályán lehet a Hertha magyarja

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Gyógyul hosszú sérüléséből Dárdai Pál, a Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgója.

A kiváló középpályás - aki immár tizenharmadik éve a Hertha játékosa, és a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence - nagy örömmel nyugtázta, hogy a Bundesliga szombaton kezdődött tavaszi fordulójában a sereghajtó megszerezte hosszú idő óta első győzelmét, idegenben fektetve kétvállra a szintén gyengélkedő Hannovert (0-3).

"A csapat kifejezetten jól játszott, a három gólon kívül több veszélyes támadást is vezetett, a télen igazolt játékosok egytől-egyig nagy erősítést jelentettek - értékelt Dárdai, aki sérülése ellenére a társakkal tartott Hannoverbe. - Ha a következő két hazai meccsen újabb pontokat szerzünk, megkezdhetjük a felzárkózást. A jó start mindenesetre erőt és önbizalmat adhat, így a szezon végén legalább az osztályozókra elegendő helyezést érhetünk el. Minden máshoz már csoda, illetve nagy szerencse kell."

A berliniek magyarja hozzátette, hogy rendkívül lassan ugyan, de gyógyul a november óta tartó, makacs bokasérülése. Jövő hét elején már elkezdheti a labdás edzéseket, egy hétig még külön tréningezik, de azután már csatlakozhat a többiekhez.

"Ha minden rendben megy, három-négy hét múlva már ismét a pályán lehetek" - jelentette ki.

A pécsi származású labdarúgó vasárnap egyébként a magyar pavilon vendége volt Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán, a Grüne Wochén (Zöld Hét). Magyarország a kiemelt vendég az idei eseményen, amely fő profilja mellett a kultúrára és az idegenforgalomra is nagy súlyt helyez.

A magyar szervezők szülővárosa és egyben az európai kulturális fővárosi szerepet betöltő Pécs, továbbá Magyarország népszerűsítése érdekében hívták meg a csaknem 5 milliós Berlinben ismert és megbecsült Dárdait, aki több mint egy órán keresztül autogramokat osztott, továbbá Pécsről - illetve a Hertha esélyeiről - tájékoztatta az érdeklődőket.