eur:
393.13
usd:
367.72
bux:
66074.04
2024. április 24. szerda György

Február közepén újra pályán lehet a Hertha magyarja

Gyógyul hosszú sérüléséből Dárdai Pál, a Hertha BSC és a magyar válogatott labdarúgója.

A kiváló középpályás - aki immár tizenharmadik éve a Hertha játékosa, és a berlini szurkolók egyik legnagyobb kedvence - nagy örömmel nyugtázta, hogy a Bundesliga szombaton kezdődött tavaszi fordulójában a sereghajtó megszerezte hosszú idő óta első győzelmét, idegenben fektetve kétvállra a szintén gyengélkedő Hannovert (0-3).

"A csapat kifejezetten jól játszott, a három gólon kívül több veszélyes támadást is vezetett, a télen igazolt játékosok egytől-egyig nagy erősítést jelentettek - értékelt Dárdai, aki sérülése ellenére a társakkal tartott Hannoverbe. - Ha a következő két hazai meccsen újabb pontokat szerzünk, megkezdhetjük a felzárkózást. A jó start mindenesetre erőt és önbizalmat adhat, így a szezon végén legalább az osztályozókra elegendő helyezést érhetünk el. Minden máshoz már csoda, illetve nagy szerencse kell."

A berliniek magyarja hozzátette, hogy rendkívül lassan ugyan, de gyógyul a november óta tartó, makacs bokasérülése. Jövő hét elején már elkezdheti a labdás edzéseket, egy hétig még külön tréningezik, de azután már csatlakozhat a többiekhez.

"Ha minden rendben megy, három-négy hét múlva már ismét a pályán lehetek" - jelentette ki.

A pécsi származású labdarúgó vasárnap egyébként a magyar pavilon vendége volt Európa legnagyobb mezőgazdasági és élelmiszeripari vásárán, a Grüne Wochén (Zöld Hét). Magyarország a kiemelt vendég az idei eseményen, amely fő profilja mellett a kultúrára és az idegenforgalomra is nagy súlyt helyez.

A magyar szervezők szülővárosa és egyben az európai kulturális fővárosi szerepet betöltő Pécs, továbbá Magyarország népszerűsítése érdekében hívták meg a csaknem 5 milliós Berlinben ismert és megbecsült Dárdait, aki több mint egy órán keresztül autogramokat osztott, továbbá Pécsről - illetve a Hertha esélyeiről - tájékoztatta az érdeklődőket.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×