eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Liverpool: az újabb blama után is maradhat Rafa Benítez

A Liverpoolt újabb csúfos kudarc érte, hazai pályán kapott ki a másodosztályú Readingtől az FA-kupában, ezzel kiesett. A Vörösök a BL-ből és a Ligakupából is kiestek, a bajnokságban pedig még a negyedik helytől is messze vannak, így egyre erősödnek azok a hangok, amelyek szerint Rafael Benítez napjai meg vannak számlálva a klubnál. A vezetőség egyelőre kitart a spanyol tréner mellett, aki kijelentette: nem adja fel.

Az utóbbi évek legmélyebb válságát éli a Liverpool labdarúgó-csapata, amely szerdán az FA-kupából is búcsúzott. A Vörösök egy öngól révén vezettek, de a második félidőben a másodosztály hátsó felében álló Reading bátor játékkal egyenlített - tizenegyesből az utolsó percben -, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte az ekkor már Steven Gerrard és Fernando Torres nélkül játszó hazaiak ellen a foghíjas Anfield Roadon. A kapus Gulácsi Péter a kispadon ült.


A Liverpoolnak így már csak egy sorozatban van reális esélye a sikerre: az Európa Ligában, ahova a BL-ből való kiesés után került. A hazai kupák elúsztak, a bajnokságban pedig nem az éllovas Chelsea-re, hanem a negyedik helyen álló Manchester Cityre figyelnek az öt pontos hátrányban lévő és hetedik Vörösök.

"Ez nem mehet így tovább sokáig. Semmilyen javulás nincs a teljesítményben. A negyedik hely nagyon távolinak tűnik. Öt-hat játékos egyszerűen nem elég jó ebbe a csapatba" - mondta rendkívül kritikusan a liverpooli legenda, Mark Lawreson, a BBC szakértője.

Mivel azonban a klub anyagi helyzete sem túl rózsás, így arra nincs esély, hogy már januárban egy félcsapatnyi minőségi labdarúgót szerződtessen a Liverpool - eddig egyedül Maxi Rodriguez érkezett -, így felvetődik a másik lehetőség: az edző menesztése. Nemzetközi fórumokon szinte egyöntetű a vélekedés: a drukkerek hálásak a spanyol menedzsernek az elért eredményekért, de itt az ideje távoznia, mielőtt még nagyobb kudarcok érik a csapatot. A BL-ből való kiszorulás annak számítana, noha pár hete a szakvezető garantálta, az első négyben végez együttesével.

A klubvezetés továbbra is kitart Benítez mellett, Christian Purslow ügyvezető kiemelte, nincs veszélyben a tréner állása. Hozzátette azt is, nincs szó a sztárjátékosok kiárusításáról, éppen ellenkezőleg, meg akarják erősíteni a keretet. Egy hete még Benítez beszélt arról, nyáron lehet, hogy meg kell válnia a legjobbak közül egy-két játékostól, ha lemaradnak a BL-ről.

A kupabúcsú után a spanyol edző elismerte, hogy gyenge teljesítményt nyújtottak, és csalódott a látottak miatt. "Három hónapja mindenki csak rólam beszél, és az nem számít, hogy éppen milyen erős csapat ellen játszottunk. Továbbra is keményen kell dolgoznom. Hogyan birkózom meg a nyomással? Megpróbálom a legjobbat nyújtani" - mondta Benítez, hozzátéve, a szezon eleje óta ideges az együttese, de ezen túl kell lépni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×