Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Schumacher visszatérése motiválja a Ferrarit is

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Január 28-án leplezik le a Formula-1-es Ferrari csapat 2010-es versenyautóját az istálló olaszországi főhadiszállásán, Maranellóban.

"Szeretnénk annyira versenyképesek lenni, amennyire csak lehetséges" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. Hozzátette: "két nagyszerű pilótával vágunk neki az idénynek, s nekik a legjobb autóra van szükségük." A Renault-tól érkezett kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso mellett a brazil Felipe Massa kormányozza majd 2010-ben a gépeket.

A Ferrari 281 jelzésű új modellt február 1-jén a valenciai Ricardo Tormo pályán teszteli Massa, majd 2-án és 3-án Alonso ül a volán mögé. Az olasz istálló vezérkara a jövő héten Maranellóban tanácskozik, megbeszélendő a gyakorlás részleteit.

Az olaszországi Madonna di Campiglióban megrendezett hagyományos évadnyitó sírendezvényen ezúttal nem vett részt a Ferrarinál eddig tanácsadó Michael Schumacher, aki időközben már a Mercedesszel tesztel, miután december 23-án bejelentették, hogy a hétszeres világbajnok német a stuttgarti márka színeiben tér vissza az F1-be.

A csapatfőnök kiemelte: a német sztár visszatérése a sportágba csak jobb teljesítményre ösztönzi a Ferrarit. "Michael jelenléte egy belső motivációt ad a csapatnak, neki is be szeretnénk bizonyítani, hogy a miénk a legerősebb istálló."