eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Schumacher visszatérése motiválja a Ferrarit is

Január 28-án leplezik le a Formula-1-es Ferrari csapat 2010-es versenyautóját az istálló olaszországi főhadiszállásán, Maranellóban.

"Szeretnénk annyira versenyképesek lenni, amennyire csak lehetséges" - mondta Stefano Domenicali csapatfőnök. Hozzátette: "két nagyszerű pilótával vágunk neki az idénynek, s nekik a legjobb autóra van szükségük." A Renault-tól érkezett kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso mellett a brazil Felipe Massa kormányozza majd 2010-ben a gépeket.

A Ferrari 281 jelzésű új modellt február 1-jén a valenciai Ricardo Tormo pályán teszteli Massa, majd 2-án és 3-án Alonso ül a volán mögé. Az olasz istálló vezérkara a jövő héten Maranellóban tanácskozik, megbeszélendő a gyakorlás részleteit.

Az olaszországi Madonna di Campiglióban megrendezett hagyományos évadnyitó sírendezvényen ezúttal nem vett részt a Ferrarinál eddig tanácsadó Michael Schumacher, aki időközben már a Mercedesszel tesztel, miután december 23-án bejelentették, hogy a hétszeres világbajnok német a stuttgarti márka színeiben tér vissza az F1-be.

A csapatfőnök kiemelte: a német sztár visszatérése a sportágba csak jobb teljesítményre ösztönzi a Ferrarit. "Michael jelenléte egy belső motivációt ad a csapatnak, neki is be szeretnénk bizonyítani, hogy a miénk a legerősebb istálló."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×