eur:
395.78
usd:
372.66
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Adebayor egyelőre képtelen futballozni

Egyelőre nem tud klubja, a Manchester City rendelkezésére állni Emmanuel Adebayor, a pénteken fegyveresek által megtámadott togói válogatott labdarúgója.

A csapatkapitány hazájának fővárosában, Loméban tartózkodik, mert elmondása szerint időre van szüksége, hogy feldolgozza a történteket.

"A karjaim között halt meg a sajtószóvivőnk - idézte fel a merényletet szerdán a csatár. - Nem tudok enni, lefogytam, képtelen vagyok futballozni. A manchesteriek már jelezték, hogy nem siettetik a visszatérésemet, pihenjem ki a megpróbáltatásokat."

Öt napja egy szeparatista csoport gépfegyverrel megtámadta az angolai Afrika Kupára tartó togói együttest szállító autóbuszt, s a merényletben három ember - a sofőr, a szövetségi kapitány segítője és egy sajtószóvivő - életét vesztette, további nyolc pedig különböző sérüléseket szenvedett. A terrorakció nyomán a togói vezetés hazarendelte a csapatot, amelyet utóbb hivatalosan kizártak a kontinenstornáról.

D csoport, 1. forduló:
Gabon-Kamerun 1-0 (1-0)
gól: Cousin (17.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×