eur:
393.61
usd:
364.78
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Orbán Viktor stratégiai ágazatként kezelné a sportot

A következő magyar kormánynak a sportot stratégiai ágazattá kell nyilvánítania - mondta Orbán Viktor, a Magyar Olimpiai Bizottsággal (MOB) történt keddi egyeztetését követő sajtótájékoztatón.

A Fidesz elnöke kiemelte, továbbra is nemzeti ügynek kell tekinteni, hogy Magyarország az olimpiai éremtáblázat első tíz helyezettje között szerepeljen. Hangsúlyozta, hogy ehhez meg kell teremteni az előfeltételeket, azaz ha más országok képesek a költségvetésük egy százalékát a sportra fordítani, akkor ezt Magyarországnak is meg kell tennie.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a jelenlegi költségvetés rendkívül fontos területeken idéz elő válsághelyzetet, így a sportágazatban is. Azt mondta: a jövő nem az elvonások, hanem az építkezés dimenziója lesz, ehhez megfelelő tervekre, fejlesztési javaslatokra van szükség, amelyeket a pártelnök szerint a MOB és a szakágak vezetői képesek letenni az asztalra.

A 2020-as budapesti olimpiáról szólva Orbán Viktor azt mondta: az emberek egyszer már kinyilatkoztatták, hogy akarnak ötkarikás játékokat, így ezt szem előtt tartja majd a Fidesz, ha kormányt alakíthat. Hozzátette: az olimpia rendezésének realitásáról azonban a 2012-es londoni esemény előtt kockázatos lenne beszélni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×