eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk

Dénes Ferenc: Nem az államnak kellene finanszíroznia a profi sportot

A profi sportot a nézőknek, a szponzoroknak kellene finanszírozni, nem pedig az államnak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. Hozzátette: az olimpiai sportágak szereplői is profi sportolóknak számítanak, viszont Magyarországon a támogatásuk nem megoldott.

A sportfinanszírozás azt jelenti, hogy a sporttevékenységhez szükséges erőforrásokat biztosítják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki hozzátette: Magyarországon ma azon folyik a vita, hogy milyen arányban kell ezt megosztani a magán- és közszféra között.

Hangsúlyozta: a hivatásos sportot alapvetően a nézőknek, a médiumoknak, a vállalatoknak és a hirdetőknek kellene finanszírozniuk.

A probléma abban van a szakember szerint, hogy vita folyik arról, anyagilag ki támogassa az amatőr és a látványsport között elhelyezkedő minőségi sportot, amely az olimpiai sportágakat foglalja magába. Mivel az üzlet ezt nem finanszírozza, kérdés, hogy akkor kinek kell: maguknak a sportolóknak vagy az államnak?

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×