Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Fradi megverte az Újpestet a Kisstadionban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A remekül hajrázó Ferencváros hosszabbítás után legyőzte a vendég Újpestet a jégkorong ob I első nyitottpályás, úgynevezett Winter Classic-mérkőzésén.

A Kisstadionban rendezett vasárnapi találkozón a zöld-fehérek 18 mp-cel a vége előtt egyenlítettek, aztán a "hirtelen halálban" megszerezték a győzelmet.

A Winter Classicot csaknem négyezren tekintették meg, a lefújásig a stadionban rendbontás nem történt, csak néhány petárda, hógolyó és az olykor-olykor felhangzó mocskolódó rigmusok jelezték, hogy a két tábor nem igazán szívleli egymást. A mérkőzésen az első korongbedobást Kovács Katalin olimpiai világ- és Európa-bajnok kajakos végezte el.

Az újpestiek gyorsan vezetést szereztek, de minimális előnyüket nem tudták megtartani, mert az FTC jól hajrázott. A ferencvárosi szurkolók az egyenlítő találat után kisebb tűzijátékot rendeztek, de személyi sérülés nem történt.

A lelátón a szövetség külön családi szektort is kialakított, így sok gyermek is megnézte a plusz két fokos "melegben" rendezett meccset. A felnőtt mérkőzés előtt lebonyolított öregfiúk csatát 2-1-re az Újpest nyerte.

A stadionba néhány szurkoló nem tudott bejutni, mert a rendőrség - amely kiemelt kockázatúnak minősítette és ennek megfelelően biztosította a mérkőzést - az első harmad kezdetekor a találkozó megtartása érdekében a kapukat lezáratta, a jegyértékesítést pedig megszüntette. A szövetség (MJSZ) sajtóosztályának tájékoztatása szerint ezt a döntését azzal indokolta, hogy akkor egy, 50-60 főből álló erőszakos csoport érkezett a létesítményhez.

Az MJSZ közlése alapján azok a szurkolók, akik emiatt nem jutottak be a mérkőzésre, a Ticketpro jegyirodáiban visszaválthatják a jegyeiket.

FTC-Triotrend-Újpest 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után