Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Hill nehéz évet jósol Schumachernek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az 1996-ban világbajnok Damon Hill úgy véli, a vártnál nehezebb lehet Michael Schumacher számára a visszatérés a Formula-1-be.

"Egy ponton nagyon keménnyé válik a küzdelem, akkor már egyáltalán nem lesz szórakoztató, s rögtön előjöhetnek azok az emlékek, amelyek miatt abbahagyta a versenyzést - mondta a BBC Rádiónak. - Majd meglátjuk, mi fog történni. Az idény hosszú, Michael a képességeinek komoly tesztjén fog átesni."

Hill szerint ugyanakkor kedvezhet Schumachernek, hogy barátjával, Ross Brawnnal dolgozik majd együtt, akivel a legnagyobb sikereit elérte, ráadásul egy olyan csapatnál, amely Brawn GP néven idén mindkét világbajnoki címet begyűjtötte.

További érdekességre is felhívta a figyelmet a korábbi világbajnok. Nevezetesen arra, hogy amióta a hétszeres vb-győztes visszavonult, változás történt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élén, Max Mosley helyét az a Jean Todt vette át, aki korábban Schumacher csapatfőnöke volt a Ferrarinál.

"Nagyon sokan fogják figyelni, hogy mi történik ebben a helyzetben, már csak azért is, mert korábban az volt a gyanú, hogy az FIA némileg kedvez Michaelnek. Úgy vélem, az FIA-nak most a sarkára kell állnia, hogy megmutassa, ebben az idényben ilyen nincs."

Szerdán jelentették be, hogy a 40 éves pilóta három év szünet után visszatér a Formula-1-be, s a 2010-es szezonban a Mercedes GP pilótája lesz.