eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Jordan és Lauda nyomdokain a visszatérő Schumacher

A három év kihagyás után jövőre ismét a Formula-1-ben versenyző Michael Schumacher előtt is akadtak olyan visszavonult sztársportolók, akik meggondolták magukat.

Lance Armstrong:

A texasi fenomén éveken át uralta az országúti kerékpársportot. Sorozatban hétszer nyerte meg a Tour de France-t, ami rekord a körverseny történetében. Három és fél év kihagyást követően, idén januárban tért vissza Ausztráliában, majd a nyári Touron harmadik lett.

Niki Lauda: Két világbajnoki címmel (1975, 1977) és egy kis híján tragikus balesettel (1976) a háta mögött távozott először a Forma-1-ből 1979-ben. Az osztrák pilóta ezután légitársaságot alapított, melynek támogatására 1982-ben ismét F1-es volán mögé ült. Két év múlva begyűjtötte harmadik vb-címét, majd 1985-ben végleg elköszönt a száguldó cirkusztól.

Michael Jordan: Minden idők talán legnagyobb kosarasa összesen hat NBA-bajnoki címet szerzett a Chicago Bullsszal, és két olimpián nyert aranyérmet. A baseball kedvéért hagyta el ideiglenesen a palánkok világát, majd visszatérése után még három bajnoki aranygyűrűvel gazdagodott. Utolsó két szezonjában, 2001-től a Washington Wizardsban "vezetett le", amelynél sportigazgatóként is tevékenykedett.

Muhammad Ali: Sonny Liston ellen nyerte első vb-övét 1964-ben, majd a honvédelmi kötelezettség megtagadásáért 1967-ben bevonták engedélyét, továbbá öt év börtönt kapott, de szabadlábon maradt. A tiltást csak 1970-ben törölték el. 1979-ben visszavonult, de egy évvel később - az orvosi figyelmeztetés ellenére - ismét ringbe szállt Larry Holmes ellen, akitől kikapott. 1981-ben ugyanígy járt Trevor Berbickkel szemben.

Mark Spitz: A legendás amerikai úszó alighanem minden idők legsiralmasabb visszatérését produkálta: az 1972-es müncheni olimpia hétszeres aranyérmese 20 évvel később, 41 esztendősen megpróbálta magát kvalifikálni a barcelonai játékokra - sikertelenül.

Szeles Mónika: Az akkori világelsőt 1993-ban egy zavart elméjű férfi hátba szúrta mérkőzés közben. Két évig kihagyás után vesztett szett nélkül nyerte meg visszatérése utáni első tornáját Torontóban. Összesen 53 trófeát gyűjtött.

Katarina Witt: A német korcsolyakirálynő 1988-ban, két olimpiai és négy vb-arany után profinak szegődött, ám 1994-ben visszatért a lillehammeri játékokon. A norvég közönség ujjongva ünnepelte, de csak hetedik lett.

Mario Lemieux: A kanadai hokisztár 1997-ben köszönt el először az élsporttól, két NHL-bajnoki címmel és egy rákbetegséggel a háta mögött. Két évvel később részesedést vásárolt a csődbe jutott Pittsburgh Penguinsben, majd - első klubtulajdonosként - 2000-ben ismét ütőt ragadott. Második karrierjére a 2002-es olimpiai arannyal tette fel a koronát.

Pelé: A Fekete Gyöngyszem 1114 meccsen 1088 gólt lőtt a Santos színeiben. Háromszoros világbajnokként intett búcsút 1974-ben, ám a következő évben aláírt a New York Cosmoshoz, ahol még két idényt lehúzott.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×