Schumacher Mercedesszel tér vissza

Infostart
2009. december 23. 11:49
Jövőre újra a Formula-1-ben versenyez majd Michael Schumacher: a hétszeres világbajnok a Mercedes GP-hez szerződött egy évre. A hírt, amelyet a német Bild már éjszaka közölt, a csapat hivatalosan szerda délelőtt jelentette be.

Még egy lépéssel közelebb került a Formula-1-be való visszatéréshez Michael Schumacher. A német pilóta, aki utoljára a három évvel ezelőtt vonult vissza, a múlt héten arról beszélt: nagyon nagy esély van arra, hogy 2010-ben a Mercedes GP csapatához szerződik. A német Bild kedd éjszaka pedig úgy értesült: a kontraktust már alá is írták a felek.

Az AUTOSPORT úgy tudja, hogy a hétszeres világbajnok már korábban megállapodott a 2009-es konstruktőri pontverseny győztese, a Brawn GP utódcsapatával, ám a felek addig nem kötelezték el magukat, amíg a pilóta át nem esett a versenyzéshez szükséges orvosi vizsgálatokon.

A Bild információi szerint Michael Schumacher az istálló brackley-i központjában szignálta az egy évre szóló megállapodást, amely 7 millió eurós fizetést biztosít neki.

Ha a német versenyző valóban leszerződött a Mercedes GP-vel, az azt jelenti, hogy ismét együtt dolgozik majd Ross Brawnnal, aki előbb a Benetton, majd a Ferrari technikai igazgatójaként segítette világbajnoki címei megszerzésében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Összefoglaló
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást