Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Kisteleki jövő tavasszal távozik az MLSZ éléről

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Kisteleki István a jövő tavaszi közgyűlésig lesz a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke. Az MLSZ jelenlegi vezetője ezt keddi rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be.

A sportvezető egyelőre nem indokolta meg, miért döntött a távozás mellett.

Az MLSZ elnöke hangsúlyozta, hogy sportpályafutása és sportvezetői karrierje is teljes mértékben a fair play jegyében telt, s kiemelte, hogy az elmúlt négy évben elvégzett munka eredményeként a szervezet pozitív mérleggel zárta a 2009-es évet.

Kisteleki elmondta, hogy munkáját auditálva és precízen adja át utódjának, akinek azt tanácsolja, hogy mindenképpen főállásban vállalja el az elnöki teendőket, s ne társadalmi munkában, ahogyan azt ő tette.

"Az elért sikerek magukért beszélnek - fogalmazott az elnök. - Huszonnégy év után újra volt futball-láz Magyarországon, köszönhetően az Erwin Koeman szövetségi kapitány által vezetett felnőtt válogatottnak, az U20-as világbajnokságon bronzérmet szerzett nemzeti csapatnak, valamint a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt Debreceni VSC-nek. Meggyőződésem, hogy az Európában kirobbant bundabotrányra a szövetség időben és megfelelően reagált, amit az európai szövetség (UEFA) is elismert. Ugyanakkor azt is tudni kell, hogy a nyomozás nem az MLSZ feladata."

Kisteleki hozzátette, hogy a két nemzetközi pozícióját megtartja, tehát marad az UEFA fejlesztési bizottságának alelnöke és a nemzetközi szövetség (FIFA) technikai és fejlesztési bizottságának tagja.

"Négy év társadalmi munka után elmondhatom, hogy sikerült egy politikailag független, többszáz millió forintos nyereséget produkáló, pozitív mérleggel rendelkező szövetséget kialakítanunk, s ehhez hozzátartozik az is, hogy rendeztük az előző vezetés részéről hátrahagyott 220 millió forintos adótartozást."

Kisteleki a sikerek között kiemelte még a telki edzőközpont létrehozását, az OLLÉ-programot, amelynek keretében országszerte két év alatt több mint 70 pálya épült meg, valamint a januárban Magyarországon sorra kerülő futsal Európa-bajnokságot és a Puskás-díj megalapítását.

Kisteleki Istvánt 2006. február 27-én választották meg az MLSZ elnökének.