eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Meghiúsulhat a 2016-os svéd-norvég közös Eb-pályázat

A svéd és a norvég kormány sem támogatja a két ország közös rendezési szándékát a 2016-os labdarúgó Európa-bajnoksággal kapcsolatban.

A svéd szövetség csütörtöki bejelentése szerint mindkét állam vezetése visszautasította az önkormányzatoknak nyújtandó pénzügyi segítséget, amelyre a stadionok fejlesztéséhez mindenképpen szükség lenne. A döntést a két kormány hivatalosan még nem jelentette be.

Bár a helyszínnek kiszemelt városok képesek lennének finanszírozni az infrastrukturális befektetéseket, a szövetség szerint a kormányzati támogatás nélkül lehetetlen megrendezni az eseményt.

A 2016-os kontinenstornáért versenybe szálló országoknak legalább kilenc, egyenként 30 ezer férőhelyes arénával kell rendelkezniük, és február 15-ig kell benyújtaniuk pályázatukat az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA). A házigazdát májusban választja ki az UEFA végrehajtó bizottsága.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×