eur:
393.79
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Negatív csúcsbeállítással búcsúzott a Loki a BL-től

Herczeg András, a Debrecen labdarúgócsapatának klubmenedzsere szerint főként egyéni hibák miatt kapott ki 4-0-ra együttese a Lyontól a Bajnokok Ligájában. Ezzel pont nélkül, 5-19-es gólkülönbséggel zárta szereplését a magyar bajnok.

"Jól játszottunk az első félidőben, ugyanakkor két hatalmas egyéni hiba előzte meg a bekapott gólokat. A második félidőben kijött a nagyobb tudás, ráadásul véleményem szerint a második gól lélekben megtörte a játékosokat. Amikor olyan gólokat kapunk, hogy az ellenfél kijátszik minket, azt az ember tudomásul veszi, ha a saját hibáink eredményezik a hátrányt, azt nehezebb feldolgozni. Nyilván a Lyon akkor is megnyerte volna a meccset, ha nincsenek ezek a kihagyások, de akkor a gólkülönbség nem lett volna ilyen" - értékelt a meccs után Herczeg András.

Negatív csúcsbeállítás

A magyar bajnok pont nélkül zárta a sorozatot, ezzel a kilencedik ilyen csapat a legrangosabb európai kupasorozat történetében. Ezt megelőzően a szlovák Kosice (1997), a török Fenerbahce (2001), az orosz Szpartak Moszkva (2002), a belga Anderlecht (2004), az osztrák Rapid Wien (2005), a bolgár Levszki Szófia (2006), az ukrán Dinamo Kijev (2007) és az izraeli Maccabi Haifa (2009) esett ki szerzett pont nélkül.


"Sajnáljuk, hogy nem sikerült pontot szerezni, de tudomásul kell venni, hogy ezek a csapatok jelenleg előrébb tartanak" - tette hozzá Herczeg.

A Debrecen hat mérkőzésen öt gólt szerzett és 19-et kapott, utóbbi negatív csúcsbeállítás a BL-ben. 2007-ben a Dinamo Kijev, 1995-ben pedig a Ferencváros kapuját vették be ugyanennyiszer az ellenfelek.

A Loki a pontokért nem kapott plusz pénzt, így 7,1 millió eurós bevétellel zárta a Bajnokok Ligáját.

Főként labdabirtoklásban kell fejlődni

Az UEFA honlapjának hivatalos statisztikái szerint a hajdúsági alakulat két kategóriában marad el igazán a többi csapattól: Herczeg András gárdája a mérkőzéseken átlagosan 41 százalékában birtokolta a labdát, ennél csak a Dinamo Kijev mutatója rosszabb (40 százalék).

A magyar bajnok átlagosan 23 percet tartotta játékban a labdát, ebben a tekintetben szintén az utolsó előtti, a rendkívül gyengén teljesítő Glasgow Rangerst előzi meg (22).

A játék többi elemében a számok nem mutatnak jelentős különbséget az európai élmezőny és a Debrecen között, a kapura tartó lövésekben például a középmezőnyhöz tartozik a hajdúsági együttes.

A magyar együttesből Czvitkovics Péter lőtte a legtöbbet kapura, a középpályás 9 alkalommal próbálkozott, Rudolf Gergely 7-szer, Adamo Coulibaly 5-ször veszélyeztetett. Rudolf és Coulibaly két-két gólt szerzett, mellettük Czvitkovics volt még egy alkalommal eredményes. A francia támadó a lesállások tekintetében második lett Filippo Inzaghi mögött.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×