Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Molnár Tamás: \"Ez már nem az az együttes, amelyben játszanom kell\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás helyes döntésnek tartja, hogy a pekingi aranyérem után visszavonult a válogatottságtól. A Szeged játékosa hozzátette: ha szeretne még két-három jó évet eltölteni a klubjában, mindenképpen szüksége van a nyári pihenőre, regenerálódásra.

Azt hitte, nehéz lesz megszoknia, hogy nem tagja a vízilabda-válogatottnak, mégis jó döntésnek tartja, hogy kiszállt a csapatból Molnár Tamás. A háromszoros olimpiai bajnok az InfoRádiónak elmondta: a februári Volvo-kupán döbbent rá, amikor a magyar együttes szerbek elleni, rendkívül kemény mérkőzését nézte, hogy ezentúl csak a lelátóról figyeli Kemény Dénes tanítványait.

"Tizenkét éven át voltam a válogatott tagja, nagyon szép sikereket értünk el, és nagyon jó érzés volt, hogy őszintén tudtam nekik drukkolni" - tette hozzá a Szeged játékosa, aki szerint a győztes világversenyek után átélt sikerélmény hiányzik majd neki a legjobban.

"Azért azonban nagyon sokat kell dolgozni, és én tudom magamról, hogy 34 évesen talán már nem is vagyok alkalmas a válogatottságra" - magyarázta Molnár Tamás, megjegyezve: ha szeretne még két-három jó évet eltölteni a klubjában, mindenképpen szüksége van a nyári pihenőre, regenerálódásra.

A pólós elismerte, hogy hiányzik neki a válogatottbeli hangulat, ám - fűzte hozzá - a keret változása, az új csapattagok miatt azonban már az sem lenne ugyanolyan, amilyen korábban volt. "Megnyugtat, hogy tudom: ez már nem az az együttes, amelyben játszanom kell" - mondta Molnár Tamás.

Hanganyag: Farkas Dávid