Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Középdöntőt ért a japánok legyőzése

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Bejutott a legjobb 12 közé a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokságon, miután csütörtökön 35-28-ra nyert a japán csapat ellen.

A magyarok - akik a középdöntőbe a románok és a norvégok elleni vereséget viszik magukkal - szombaton a spanyolokkal, vasárnap a dél-koreaiakkal, kedden pedig a házigazda kínaiakkal találkoznak.

A magyar szövetség elnöksége előzetesen a 12 közé jutást várta el Mátéfi Eszter kapitány együttesétől.

Vérten szerdai sérülése nem jött rendbe, így kihagyta a fontos csatát. Három magyar gól vezette fel a meccset, de ettől nem nyugodott meg a válogatott. Sok volt a hiba, és a japánok is rengeteget rontottak. Átlagban minden két magyar találatra érkezett válasz, így 6-3-tól, a 10. perctől kezdve több poszton cserélt az ázsiai együttes kapitánya. Ettől jobb lett a japán alakulat - főleg támadásban -, negyedóra elteltével 9-6, kisvártatva pedig 9-8 lett az állás.

Az egyenlítés sem késett, Szakugava megindulásai után hatszor is eredményes volt. 12-12-nél, a 24. percben Mátéfi időt kért, hátha kilábal a hullámvölgyből együttese. Ha Herr nem fogott volna ziccereket, akkor nagy is lehetett volna a baj. Bódi ötperces gólcsendet zárt le, és így legalább a minimális vezetéssel lehetett elvonulni pihenőre.

A második félidő elején felváltva estek a gólok, majd egy látványos akció végén megint egyenlő lett. Ito kiállítása alatt visszavette az előnyt a Mátéfi-csapat, amely 17-17 után 20-17-re lépett el. Tóth Tímea eredményes szakasza volt ez. A japánok nem törtek meg, szívósan tapadtak a magyarokra. Tóth T. és Uegaki külön gólpárbajt vívott, amikor Tomorit kiállították, de az emberhátrányban nem jött feljebb az ellenfél.

A Herrt váltó Triffa fontos szituációkban hárított, és a támadójáték ugyan akadozott, az 50. percben 29-24-re elhúzott a magyar együttes. A végjátékban már nem volt gond - még emberhátrányban sem -, minden csapategység jó teljesítményt nyújtott, és ezzel sikerült teljesíteni a minimális célkitűzést, a középdöntőbe jutást.

5. forduló, C csoport (Szucsou):
Magyarország-Japán 35-28 (15-14)
Gól: Tóth T. 8/1, Szucsánszki 7, Bódi 4, Tóth K. 4, Kovacsics 3, Bulath 3, Zácsik 2, Juhász 2, Szabó 1, Tomori 1, illetve Fudzsii 8/4, Uegaki 8/2, Szakugava 6, Arihama 2, Maki 2, Szakamoto 1, Sindzso 1

Norvégia-Románia 25-24 (14-12)
Tunézia-Chile 34-16 (21-7)

A csoport végeredménye:
1. Norvégia 10 pont
2. Románia 8
3. Magyarország 6
4. Japán 3 (144-155)
5. Tunézia 3 (137-155)
6. Chile 0