eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nem zárják ki a CSZKA Moszkvát a BL-ből

Folytathatja szereplését a Bajnokok Ligájában a CSZKA Moszkva, mivel az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem zárja ki az együttest a sorozatból azt követően, hogy a klub két játékosa is pozitív doppingtesztet produkált.

A legjobb 16 közé jutott orosz klub keddi bejelentése alapján Szergej Ignasevicsről és Alekszej Berezuckijról van szó. Az elmarasztalás oka ugyanakkor a moszkvaiak szerint az, hogy a csapatorvos adminisztrációs hibát követett el a Manchester United elleni, november 3-i találkozón. Nem tájékoztatta ugyanis az illetékeseket arról, hogy a két futballista Sudafex nevű gyógyszert kapott torokgyulladására. Mindketten a válogatottbeli elfoglaltságuk idején betegedtek meg. A készítmény ugyan nincs a tiltólistán, ám szedését kötelező jelleggel be kell jelenteni.

Az UEFA szabályzata szerint a csapatot akkor kellett volna kizárni, ha legalább két játékos bukik meg olyan szerrel, amely szerepel a tilalmi lajstrom tételei között.

A két futballistát egy nappal a nyolcaddöntő sorsolása előtt, december 17-én hallgatják meg az ügyben.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×