Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A norvégoktól is kikaptak a kézis lányok

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Negyedik mérkőzésén másodszor is kikapott a magyar női kézilabda-válogatott a kínai világbajnokság csoportmérkőzésein. Mátéfi Eszter tanítványainak ezúttal az olimpiai és Európa-bajnok norvég csapat jelentett megoldhatatlan feladatot. A 25-19-re elvesztett találkozó után a csütörtöki, japánok elleni mérkőzésen dől el, hogy középdöntős lesz-e csapatunk.

Bódi jobb szélről szerzett gólja után több lövés elakadt a norvég kapusban, és a megszerzett labdákkal indult a rivális, s 3-1-re ellépett. Mindkét oldalon jó volt a védekezés és támadásban sok a hiba, így viszonylag kevés gól esett az első negyedórában. Bulath bombája 5-5-öt ért, aztán Tomori révén fordított a magyar együttes. Herr több ziccert is fogott, és a minimális lépéselőny megmaradt. Két rossz passz elég volt azonban, hogy az olimpiai bajnok fordítson, és 9-8-nál, a 24. percben Mátéfi Eszter időt kért. A szünet előtti hajrában a norvégok is kapkodtak, ők is próbálták rendezni soraikat. A félidőt Juhász üres kapus gólja zárta: a norvég hálóőr rosszul jött ki egy indításra, és a magyar szélső könnyedén futott el mellette.
   
Juhász találata vezette be a második játékrészt, aztán Tóth Tímea kiállítása alatt Herr újabb hétméterest fogott, Zácsik hatalmas, Szucsánszki pedig szemfüles gólt lőtt. Elkapta a fonalat a magyar válogatott, és lelkes játékának köszönhetően a skandinávok alig tudtak felpörögni. Triffa - első vb-s megmozdulásakor  - büntetőt védett. Szívósan küzdött a kontinensbajnok, szinte minden passzal a beállós Lökét keresték, aki duplájával fordított.
   
Az utolsó negyedóra 18-17-es északi vezetésről indult. A két kapus remekelt, különösen Herr, de azt ő sem tudta megakadályozni, hogy sorozatban dobjon gólokat a rivális. És mivel ekkor már kevesebb mint tíz perc volt hátra, 22-18-nál Mátéfi időt kért, hátha sikerül a bravúr. A magyarok a kritikus szakaszban 13 percig nem találtak be Lunde-Haraldsennek, ezzel el is dőlt a két pont sorsa. Az utolsó húsz percet 10-2-re nyerte a norvég gárda. Vérten a második félidőben kisebb sérülése miatt nem játszott.

Csütörtökön - közép-európai idő szerint 14:15-től - a japánok következnek. Amennyiben a két győzelemmel és két vereséggel álló magyarok pontot szereznek, bekerülnek a középdöntőbe, azaz a 12 közé.

Norvégia-Magyarország 25-19 (11-11)

gól: Riegelhuth 6/3, Löke 5, Alstad 2/2, Nöstvold 2, Breivang 2, Frafjord 2, Edin 2, Herrem 2, Johansen 1, Lunde-Borgersen 1, illetve Vérten 3, Bulath 3, Zácsik 2, Szucsánszki 2/1, Kovacsics 2, Tóth K. 2, Juhász 2, Tomori 2, Bódi 1