Hamarosan megoldódhat Talmácsi helyzete

Infostart
2009. december 8. 12:40
Talmácsi Gábor egy brit konstruktőr, az FTR motorjával versenyezhet az újonnan életre hívott négyütemű, hatszáz köbcentis géposztályban, a Moto2-ben, amely a negyedliteres kategóriát váltja fel a gyorsaságimotoros-világbajnokságon - értesült a Nemzeti Sport. A lap szerint a tárgyalások már célegyenesbe érkeztek.

A Fabrication Techniques Racing (FTR) nevű brit konstruktőr már évek óta dolgozik beszállítóként különböző gyári a vb-sorozatban, és nagy rá az esély, hogy Talmácsi Gábor és csapata is a kuncsaftjuk lesz.

A Nemzeti Sport értesülései szerint az Aprilia kiszállása után a britekkel tárgyalnak, Luca Boscoscuro csapatfőnök szerdán Valenciában találkozik az illetékesekkel, hogy a lehető legjobb feltételeket harcolja ki a versenyzőinek.

"Az e hétre tervezett valenciai teszt most már biztosan kimarad, de nem baj, majd pótoljuk. Addig is krosszozok, erősítek, tartom a formámat. Az új vázzal kapcsolatban egyelőre nem tudok túl sokat mondani, hacsak azt nem, hogy folynak a tárgyalások, és igyekszünk olyat választani, amelyik a legjobban hasonlít az Apriliához, mert a mérnökeink eddig azzal dolgoztak, az áll hozzájuk a legközelebb" - mondta Talmácsi.

"Bár lényeges a motormárka, a mérnökök talán most még fontosabbak - éppen ez a Moto2-es kategória varázsa, hiszen nagyon nagy szerepe lesz annak, hogy év közben mennyit tud fejleszteni, fejlődni az adott csapat. Izgalmas kategóriának ígérkezik" - tette hozzá.