Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Erdei Zsolt: \"Engem ne sajnáljon senki!\"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Erdei Zsolt szerint egyszerre érezhet hálát és dühöt, ha klubjára, az Universumra gondol. A Boksz Világtanács cirkálósúlyú világbajnoka ugyanakkor nem szeretné, ha bárki is sajnálná amiatt, hogy a hamburgi egyesület nem tett meg mindent a népszerűsítéséért.

Bizonyos szempontból hálás lehetek az Universumnak, más szempontból viszont mérges is lehetek rájuk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Erdei Zsolt.

A Boksz Világtanács cirkálósúlyú világbajnoka kiemelte: amit elért, azt az Universum segítségével érte el, de amit nem, azt is a csapat "segítségével". A magyar bokszoló úgy véli, nagyobb nézettséget lehetett volna elérni a német televíziókban is a meccseivel, ha korrekt módon lett volna menedzselve, ha a találkozókat nem éjfélkor adják le, és ha minden támogatást megkap a hamburgi csapattól, hogy belőle tényleg nagy sportolót csináljanak.

Erdei Zsolt szerint őt azzal lehetett volna eladni, ha az emberi és sportolói erősségeit ragadják meg és hangsúlyozzák ki. "Én normális sportoló vagyok, nincsenek balhéim, nem török össze autókat, nem kerülök börtönbe, normális családi életet élek. A meccsekre felkészülök, megnyerem azokat, de lehet, hogy ez így unalmas" - mondta a világbajnok.

A bokszoló szerint elismertebb sportoló lenne Németországban, ha azt hangsúlyozzák ki, hogy neki van a leggyorsabb balkeze, vagy a gyerekeknek olvas az óvodában. "Ezt elmulasztotta az Universum, ezért mérges lehetek rájuk, de nincs okom panaszra. Világbajnok voltam közel hat évig félnehézsúlyban, most cirkálósúlyban lettem világbajnok, és ezt az Universumnak is köszönhetem. Engem ne sajnáljon senki!" - emelte ki.

Hanganyag: Farkas Dávid