eur:
395.81
usd:
372.43
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Támogatja az Interpol a FIFA-t

Az Interpol támogatására is számíthat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a fogadási csalások felderítésében.

"Komoly segítséget kaptunk az illegális fogadások visszaszorításáért folytatott küzdelmünkben" - jelentette be Joseph Blatter FIFA-elnök a szövetség végrehajtó bizottságának szerdai, fokvárosi ülését követően. - Nagyon nehéz egy olyan, a labdarúgást túszként fogva tartó rendszert felderíteni, amelyben sok a második, harmadik ligás szereplő. Ezért is örömteli, hogy az Interpol támogatja a kezdeményezésemet, hogy hozzunk létre egy egységet, amely a törvénytelen fogadások felderítésével foglalkozik a sportban általánosan, és különösen a labdarúgásban."

Két és fél hete a bochumi államügyészség jelentette be, hogy a gyanú szerint kilenc ország - köztük Magyarország is - érintett a legújabb futballbotrányban. A botrány felgöngyölítésében kezdettől fogva közreműködik az európai sportági szövetség (UEFA), amely saját vizsgálatot is folytat.

Ennek egyes részleteit ismertetve a múlt héten közölte: az előzetesen gyanúsnak talált több mint negyven mérkőzés közül tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót - többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként.

Ezekkel párhuzamosan az egyre terebélyesedő bundabotrányban mind több országot - így Magyarországot is - érintően érkeznek hírek arról, hogy mely mérkőzésen történtek, történhettek megvesztegetések, illetve hol fordultak elő erre vonatkozó kísérletek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×