eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma

Az MTV nem közvetít, így veszélyben a budapesti úszó Eb

A Magyar Televízió (MTV) nem közvetíti a jövő évi budapesti úszó Európa-bajnokságot, sem a jövő hét végi, isztambuli rövidpályás Eb-t.

Ezt Schulek Csaba, a Telesport főszerkesztője tudatta a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) kedden, majd szerdán Medveczky Balázs, az MTV ügyvezető alelnöke levélben tájékoztatta Gyárfás Tamást, a MÚSZ elnökét.

A MÚSZ-levélben az áll, hogy az MTV visszavonja a 2008. szeptember 22-én az európai úszószövetségnek (LEN) benyújtott Eb-pályázat nélkülözhetetlen elemét, a tévéközvetítésre vonatkozó garanciát, ami - a MÚSZ minősítése szerint - példátlan lépésnek számít.

Még nem dőlt el, hogy Magyarország elveszíti-e a 2010-es úszó Eb rendezési jogát - mondta az InfoRádiónak a Magyar Úszó Szövetség főtitkára. Ruza József hozzátette: ha valóban elveszik a kontinensviadalt, akkor a rendezési költségeket - más helyszín esetén is - Magyarországnak kell állnia.

A MÚSZ elnöke és főtitkára írásban fordult - a LEN-nel kötött szerződést a Parlamentben 2009. május 3-án a magyar kormány részéről aláíró - Varga Zoltán sportért felelős önkormányzati miniszterhez, valamint Schmitt Pálhoz, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, hogy segítsék elő a megoldást.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×