Kilencpontos MLSZ-intézkedési program a bundaügyben

InfoRádió / MTI
2009. december 1. 16:37
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) vezetősége kilenc pontban határozta meg a bundabotránnyal kapcsolatos elsődleges intézkedéseket.

A szervezet keddi sajtótájékoztatóján többek között elhangzott: Helmeczy László alelnök felkérte a Nemzeti Nyomozó Irodát és az Igazságügyi Minisztérium államtitkárát, hogy a bűncselekmények felderítésében járjanak el. Helmeczy elmondta: ismeretlen tettesek ellen háromoldalas büntető feljelentést tettek, amelyben több mérkőzés is szerepel, ezek közül kettő olyan, amelyet sárga, illetve piros jelzéssel illetett az európai szövetség (UEFA) úgynevezett monitoring rendszere.

Az MLSZ intézkedései között az is szerepel, hogy létrehoztak egy telefonvonalat, valamint egy elektronikus elérhetőséget, amelyekre folyamatosan várják az üggyel kapcsolatos bejelentéseket.

Csalás bűntett gyanúja miatt feljelentés-kiegészítést rendelt el ismeretlen tettes ellen a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Gazdaságvédelmi Főosztálya a sajtóban az utánpótlás labdarúgó-válogatottak egyes mérkőzéseinek befolyásolása kapcsán tett nyilatkozatok alapján - közölte az MTI-vel az NNI szóvivője kedden.

Bartha László elmondta: a feljelentés-kiegészítés elrendelése azt jelenti, hogy a hatóságnak 15 napja van arra, hogy megállapítsa, történt-e bűncselekmény és szükséges-e nyomozást elrendelni.

A szóvivő hangsúlyozta: az eljárás érdekeire tekintettel további információkat az eljáró szerv egyelőre nem ad.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
MLSZ-intézkedések
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást