Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb magyar bundabotrány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Sport szerint a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének két mérkőzése előtt valaki telefonon nagyobb összeget ajánlott a Szigetszentmiklós egy focistájának, ha csapata vereségére játszik; a lap információja szerint a csalók és megkörnyékezett játékos között egy volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó volt az összekötő.

A lap hétfői számában megjelent írás szerint az eset két hónapja történt, a focistát a telefonáló arra akarta rávenni, hogy a csapat több góllal veszítsen a Kaposvölgye VSC ellen. A játékos visszautasította az ajánlatot, és a történteket jelentette a klub vezetőségének.

A csapat és a megyei szövetség vezetői abban állapodtak meg, hogy feljelentést tesznek, ha a meccs eredménye mégis gyanúsan alakulna. A mérkőzés döntetlennel zárult, ám a visszavágó előtt a játékos újabb ajánlatot kapott, amit szintén visszautasított. A második meccsen győzött a Szigetszentmiklós, és bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA)a múlt héten jelentette be, hogy bundázás gyanúja miatt tovább vizsgál hét nemzetközi kupatalálkozót - többek között a Fenerbahce-Budapest Honvéd Európa Liga-selejtezős párharc július 30-i első, isztambuli mérkőzését (5-1) -, s öt klubot, köztük a Honvédot nevezte meg érintettként.

Az UEFA eredetileg mintegy 40 mérkőzés eredményét találta gyanúsnak, ezek közül hétnél vizsgálódik tovább.

A Budapest Honvéd a saját honlapjára feltett közleményében hangsúlyozta: álláspontja szerint "minden, a csapattal kapcsolatos értesülést meg kell vizsgálni, és akár más klubban, akár a Honvédban játszó játékos felelőssége felmerül, az ellen a játékos ellen a legszigorúbban kell eljárni". Ugyanakkor leszögezte, "a Budapest Honvédnak, mint klubnak, az egész bundaüggyel kapcsolatban semmilyen érintettsége nincs, és nem is lehet."

"Minden futballcsapatnál megfordulhatnak olyan labdarúgók, akik önző anyagi érdekből hajlandók klubjukat, csapattársaikat, szurkolóikat elárulni. Ha ilyen ember ellen bizonyítékot találunk, mi is, és a Magyar Labdarúgó Szövetség is a lehető leghatékonyabban fog ellene eljárni" - olvasható a kispestiek kommünikéjében.

A Fenerbache-Honvéd párharc budapesti visszavágóján 1-1-es döntetlen született, így a török gárda jutott tovább 6-2-es összesítéssel.

A bochumi államügyészség a saját vizsgálatának eddigi eredményeit ismertetve, mérkőzések befolyásolásával kapcsolatban múlt pénteken kilenc érintett országról, köztük Magyarországról tett bejelentést.

A bochumi ügyészség szerint többek között 13 NB I-es mérkőzéssel kapcsolatban merült fel a megvesztegetés gyanúja, s lapértesülés szerint az Újpest lehet az egyik érintett. Az ügyészség három Bajnokok Ligája- és 12 Európa Liga-találkozóról tett említést a jelentésében.