Kemény Dénes: "Kásással mindenképpen erősebb a csapat"

Infostart
2009. november 26. 07:45
Kásás Tamás a jövő évben sem szerepel a magyar férfi vízilabda-válogatottban, erről egyezett meg Kemény Dénes szövetségi kapitánnyal. A tréner az InfoRádiónak elmondta: a háromszoros olimpiai bajnok a londoni ötkarikás játékokon mindenképpen részt szeretne venni.

Annak örülök, hogy Tamás 2011-ben visszatér - mondta az InfoRádiónak Kemény Dénes, miután megegyezett Kásás Tamással arról, hogy a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó jövőre sem szerepel a válogatottban, a londoni olimpián azonban ott lesz.

A magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya korábban többször hangsúlyozta: együttesében nincsenek bérelt helyek, csak a legjobbak kerülhetnek be. Kásás Tamás helyzetével kapcsolatban most úgy fogalmazott: "A csapat mindenképpen erősebb lesz vele, mint nélküle, ez nem bérelt hely kérdése. A legjobb tudását kell hoznia."

A következő az olimpia utáni második év, ami nehezebb lesz, mint az első, de türelmesnek kell lenni - mondta Kemény Dénes, aki megjegyezte: nagyon sok a tehetséges fiatal, a londoni játékokra utazó csapatba azonban csak három-négy újonc kerül majd.

A csapat fejlődése szempontjából ugyanakkor a szakvezető szerint az a legfontosabb kérdés, hogy a pekingi játékokon első alkalommal olimpiai aranyat szerzett játékosok hogyan teljesítenek majd.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást