Győzött, de kiesett a Liverpool a Puskás Stadionban

Infostart
2009. november 24. 22:42
A 4. percben már vezetést szerzett a Liverpool a Debrecen ellen a Puskás Sradionban, így nem szakadt meg a rossz hagyomány: a Loki a Lyon, a Fiorentina és a Pool ellen is gólt kapott az első tíz percben. A Liverpool végül 1-0-ra győzött, de, miután a Fiorentina is nyert a Lyon ellen, kiesett a BL-ből. 2002 ősze óta először nem élte túl a Pool a csoportmérkőzéseket.

Zsúfolt ház várta a csapatokat, mind a két csapatból meghatározó emberek hiányoznak. A Poolból, például, Fernando Torres, a Debrecenből Varga József. A kapuba visszakerült Vukasin Polekszics.

A Debrecen az alábbi tizeneggyel kezdett: Polekszics - Bodnár, Mészáros, Mijadinoski, Fodor - Szélesi, Kiss - Szakály, Czvitkovics, Laczkó - Rudolf.  A Liverpool: Reina - Johnson, Agger, Carragher, Insua - Kuyt, Lucas, Mascherano, Fabio Aurelio - Gerrard - Ngog

A montenegrói kapus nem volt elég határozott a 4. percben: egy szöglet után tétovázott, Ngog pedig a kapuba segítette a labdát. Ennél rosszabbul nem is kezdődhetett volna.

A következő tíz-tizenöt percben óriási volt a Liverpool labdabirtoklási fölénye, de a Vörösök nem tudtak újabgb helyzetet kialakítani. A Loki alárendelt szerepet játszott, s feltűnő volt a magyar játékosok bátortalansága. A lokisták túlságosan is tisztelték a liverpooli sztárokat, s láthatóan megviselte őket a gyorsan bekapott gól.

Vissza Budapestre: a 30. perc hozta az első debreceni lehetőséget, Rudolf mellé fejelt.

Két további pályán is viszonylag gyorsan gól született. (Korábban már véget ért Oroszországban a Rubin-Dinamo Kijev mérkőzés, nem esett gól.) A Barcelona Gerard Piqué góljával került előnybe az olasz Inter ellen, míg a Stuttgart idegenben szerzett előnyt a Rangers ellen. A Barca aztán rúgott még egyet, Pedro révén. A Fiorentina is előnybe jutott a Lyon ellen, ez nem jött jól a Poolnak.

Az Arsenal az Emiratesben félelmetes: Nasri lőtte a gólt a belga Standard-nak: 1-0. Pesten Ngog lövését védte bravúrral Polekszics.

A második félidők Bukarestben góllal kezdődtek. 1-0 az Unireának a már továbbjutott Sevilla ellen. Már 2-0 az Arsenalnak: Denílson lőtt a kapuba. A Stuttgartnak is 2-0: Kuzmanovics a gólszerző.

A Debrecennek alig volt értékelhető támadása, a Liverpool meg őrizte az eredményt. Hiába állt vezetésre az angol csapat, a Fiorentina győzelme a kiesést jelentette volna. Herczeg András beküldte Coulibalyt, remélte, jobb lesz ettől a csatárjáték.

Az Inter nem tud javítani a Barcelona ellen, de nincs nagy bajban Mourinho csapata. Elég nyerni az utolsó fordulóban a Rubin Kazany ellen.

A 73. percben a 12. szögletét rúghatta a Liverpool, a Debrecennek még egy sem volt. A Vörösöknél Benjaun állt Ngog helyére, a Debrecenbe egy perccel később Dombi Tibor állt Fodor Marcell helyére. Közben Jamie Carragher a kapu mellé fejelt.

A 76. percben Rudolf Gergely szinte a tizenhatos oldalsó vonaláról lőtt kapura, Pepe Reina üggyel-bajjal szögletre ütötte a labdát. Ez volt az első olyan debreceni lövés a meccsen, ami kaput talált.

Lehet, hogy negatív rekord születik a mai BL-mérkőzéseken: eddig a második félidőkben ma csak egyetlen gól született (Glasgow-ban). Jelen állás szerint csak a Fiorentina csatlakozik a már továbbjutott Lyonhoz, Sevillához, Arsenalhoz.

A 92. percben Coulibaly 8 méterről, a mérkőzés utolsó lövésével, kapura passzolta a labdát középen, üresen - Reina lábát találta el. A Loki 1-0-ra kikapott, így pont nélkül zárta a hazai mérkőzéseit.

A Bajnokok Ligája mai játéknapjának végeredményei

Debrecen-Liverpool 0-1
Fiorentina-Lyon 1-0
Rubin Kazany-Dinamo Kijev 0-0
Barcelona-Inter 2-0
Unirea-Sevilla 1-0
Rangers-Stuttgart 0-2
Arsenal-Standard 2-0
AZ-Olympiakosz 0-0