Button egyre közelebb a McLarenhez

Infostart
2009. november 17. 13:13
Közel a megállapodás a Formula-1-es világbajnok Jenson Button és a McLaren csapat között. A brit versenyző hétfőn is tárgyalt a wokingiakkal, akik 3 évre szerződtetnék.

A BBC értesülései szerint Jenson Button a wokingi istálló első számú kiszemeltje. Megállapodás még nem született a versenyző és a csapat között, de az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy az idei világbajnok jövőre a McLarenbe ül be.

A csapathoz közeli források szerint a pilóta hétfő este is tárgyalt a wokingiak vezetőivel. Korábban arról számoltak be a brit lapok, hogy múlt héten meglátogatta a csapat központját, és egyeztetett Martin Whitmarsh csapatvezetővel.

A Guardian keddi száma pedig már arról írt, hogy a brit pilóta három idényre szóló szerződést ír alá, és évente hatmillió fontot keresne.

Buttonnak szerződést ajánlott a Brawn GP-ből Mercedes GP-vé váló csapat is, de azt a versenyző nem tartotta elfogadhatónak.

Források szerint nemcsak a több pénz szólhat a McLaren mellett, ugyanis a pilóta szerint karrierje szempontjából is az a legelőnyösebb, ha a wokingi istállóhöz szerződik.

Amennyiben az együttműködési megállapodást valóban megkötik, a McLaren alkalmazásában áll majd az elmúlt két szezon világbajnoka, Button, illetve a 2008-ban győztes, ugyancsak brit Lewis Hamilton.