Egervári: A töretlen győzni akarás viszi előre a csapatot

Infostart
2009. november 13. 20:30
Megérdemelten nyert a magyar U21-es labdarúgó-válogatott az olaszok ellen - mondta Egervári Sándor. A szövetségi edző szerint jól összeszoktak a régiek és újak, az olaszok pedig nem számítottak arra, hogy ilyen okosan játszik majd a magyar együttes.

Nagyszerű volt látni a közönségen és a játékosokon is, hogy egy közös sportélményt éltek meg, és valószínűleg feledhetetlen lesz számukra - mondta az olaszok elleni győzelem után Egervári Sándor.

Az olimpiai válogatott szövetségi edzője kiemelte: jó volt látni a hitet a játékosokon, akik egész héten nagyon várták a meccset, és meg tudtak felelni a velük szemben támasztott elvárásoknak és önmaguknak is.

A töretlen győzni akarás viszi a csapatot előre - hangsúlyozta Egervári Sándor, aki elismerte, voltak időszakok, amelyekben nem a magyarok akarata érvényesült, de szerencsére az olaszok kihagyták a helyzeteket. Mi egységesen futballoztunk, és végül megérdemelten nyertünk a jó nevekből álló olaszok ellen - tette hozzá.

Az edző szerint nagyon jól összeszoktak a régiek és újak, az olaszok nem számítottak arra, hogy ilyen okosan játszik majd a magyar alakulat. Kellemes meglepetést szerzett ez a korosztály, szép jövő előtt áll, sokan már közel vannak a felnőtt válogatott szintjéhez - vélekedett Egervári Sándor.

Koman: Csapatmunkában múltuk felül az olaszokat

Az első gól szerzője, Németh Krisztián azt mondta, reméli, hogy az olaszok egy életre megtanulták a nevét, mivel az U20-as vb-n is betalált a kapujukba. A csatárt le kellett cserélni, ám még nem tudni pontosan, milyen mértékű sérülést szenvedett, de az biztos, hogy a bokája nem tört el.


Koman Vladimir szerint egy szervezett, remek ellenfelet győztek le megérdemeélten. A középpályás azt mondta jó színvonalú, jó iramú meccs volt, főleg az első félidőben, a magyar csapat pedig nagyon jól kezdett.

Beigazolódott, amit előzetesen mondtak, vagyis az, hogy az olaszok egyénileg nagyon jók, de talán csapatként nem működnek annyira, hiszen éppen csapatmunkában múlták felül őket - tette hozzá a második gól szerzője.

A második félidő elején kicsit talán leültünk, de nagyon jót tettek a cserék a csapatnak, nagy lendületet adtak. Megérdemelten nyertünk, és szeretném megköszönni a szurkolóknak a buzdítást, plusz löketet adtak nekünk - emelte ki a Bari légiósa.