Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A Chelsea nyerte a Premier League szuperrangadóját

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
John Terry (vagy Nicolas Anelka?) góljával a Chelsea nyerte a Stamford Bridge-en az angol élvonal szuperrangadóját a bajnok Manchester United ellen. A Kékek győzelme megérdemelt, tekintve hogy ők szerezték az egyetlen gólt, de a mezőnyben a vendégek nem maradtak alul. Egyet kivéve, minden kétes szituációban a Chelsea-sek javára tévedett Martin Atkinson bíró.

A találkozó elején Wayne Rooneyt tiszta helyzetben állította meg a bíró lest ítélve, s alkalmasint Didier Drogba pozícióját is ítélhette volna a gól előtt - ugyanakkor Jonny Evansnek legalább kétszer is adhatott volna piros lapot.

A gólnál Frank Lampard beadása (szabadrúgása) után John Terry kapura csúsztatta a labdát, amelybe talán Nicolas Anelka is beleért. Van der Sar nem tudott hárítani. A találkozó után a két Chelsea-játékos sem volt biztos abban, melyikük a gólszerző. Terry azt mondta, nagyon szívesen venné, ha az övé lehetne a gól, mert még soha nem tudott gólt szerezni a Manchester United ellen, de Anelka is kiválóan játszott, övé is lehet. Anelka csak abban volt biztos, hogy hozzáért, hogy érdemben tette-e abban már nem.

A rangadó egyébként rendkívül ideges hangulatú volt, különösen az utolsó negyedórában. Nagyrészt a játékvezető erélytelenségének is tulajdoníthatóan.

Győzelmével a Chelsea ötpontos előnybe került az ősszel a nagy négyes további három tagja ellen már a második vereségét elszenvedő Manchester Uniteddel szemben.

Hanganyag: Farkas Dávid