eur:
393.77
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Chelsea nyerte a Premier League szuperrangadóját

John Terry (vagy Nicolas Anelka?) góljával a Chelsea nyerte a Stamford Bridge-en az angol élvonal szuperrangadóját a bajnok Manchester United ellen. A Kékek győzelme megérdemelt, tekintve hogy ők szerezték az egyetlen gólt, de a mezőnyben a vendégek nem maradtak alul. Egyet kivéve, minden kétes szituációban a Chelsea-sek javára tévedett Martin Atkinson bíró.

A találkozó elején Wayne Rooneyt tiszta helyzetben állította meg a bíró lest ítélve, s alkalmasint Didier Drogba pozícióját is ítélhette volna a gól előtt - ugyanakkor Jonny Evansnek legalább kétszer is adhatott volna piros lapot.

A gólnál Frank Lampard beadása (szabadrúgása) után John Terry kapura csúsztatta a labdát, amelybe talán Nicolas Anelka is beleért. Van der Sar nem tudott hárítani. A találkozó után a két Chelsea-játékos sem volt biztos abban, melyikük a gólszerző. Terry azt mondta, nagyon szívesen venné, ha az övé lehetne a gól, mert még soha nem tudott gólt szerezni a Manchester United ellen, de Anelka is kiválóan játszott, övé is lehet. Anelka csak abban volt biztos, hogy hozzáért, hogy érdemben tette-e abban már nem.

A rangadó egyébként rendkívül ideges hangulatú volt, különösen az utolsó negyedórában. Nagyrészt a játékvezető erélytelenségének is tulajdoníthatóan.

Győzelmével a Chelsea ötpontos előnybe került az ősszel a nagy négyes további három tagja ellen már a második vereségét elszenvedő Manchester Uniteddel szemben.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×