eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ancelotti szerint a legjobbkor rendezik az angol csúcsrangadót

A listavezető Chelsea és a címvédő Manchester United csatája a hétvégi futballprogram talán legkiemelkedőbb eseménye. A londoniak 782 perce nem kaptak gólt hazai pályán, és sorozatban 11. győzelmükre készülnek a Stamford Bridge-en, ami klubcsúcs lenne. Carlo Ancelotti szerint a legjobb időpontban találkoznak a nagy riválissal, mivel együttese remek formában van, míg Sir Alex Ferguson úgy vélekedett, ez a meccs még nem dönti el a bajnoki címet.

Az angol bajnokság szuperrangadóját rendezik vasárnap délután Londonban, az éllovas Chelsea vendége a címvédő és jelenleg második Manchester United lesz. A találkozó rangjáról mindent elmond, hogy az elmúlt 5 szezonban az angol bajnokságot a két együttes valamelyike nyerte meg.

A londoniak két ponttal előzik meg Sir Alex Ferguson együttesét, amely egy rangadót már elbukott, kétgólos vereséget szenvedett a Liverpool otthonában. Idén már találkozott a két együttes, az idénynyitó Szuperkupa-meccsen a Chelsea büntetőkkel diadalmaskodott. A Premier League-ben 34-szer találkoztak a felek, 10-10 londoni és manchesteri siker mellett 14 döntetlen született.

A legjobbkor jön a rangadó

Carlo Ancelotti kiemelte, a Chelsea remek formában várja a vasárnapi meccset. "Egy nagyszerű csapat ellen fogunk játszani, és tudjuk jól, hogy nehéz meccs vár ránk. Ez is egy érdekes találkozó lesz, és örülünk, hogy most találkozhatunk a manchesteriekkel, mert úgy hiszem, jó formában vagyunk, jó a fizikai állapot és a mentális hozzáállás is. Azt hiszem, a legjobbunkat tudjuk nyújtani" - mondta az olasz tréner, aki korábban, a Juventus és a Milan edzőjeként már találkozott Sir Alex Ferguson csapatával. A torinóiak élén kétgólos előnyről bukott el BL-elődöntőt 1999-ben, de a piros-feketékkel 2005-ben és 2007-ben is túljutott a manchesterieken.

A United menedzsere - aki szinte napra pontosan 23 éve vette át a csapat irányítását - arról beszélt, hogy javítani szeretne a Chelsea elleni idegenbeli mérlegen. A Vörös ördögök 2002 óta nem nyertek meccset a Stamford Bridge-en.

"Nem hiszem, hogy ez a meccs dönt a bajnoki címről, de egy fontos találkozó. Mindig nagyon kemény a Chelsea elleni csata, de biztos vagyok benne, hogy jobbak leszünk, mint az Anfield Roadon" - nyilatkozta Ferguson.

Ferdinand kihagyja a csatát

Az utóbbi hetek formája a Chelsea mellett szól, a Kékek legutóbbi 5 meccsükből 4-et megnyertek, a gólkülönbség pedig 19-2-es. A Chelsea sorozatban 11. győzelmére készül hazai pályán, amivel beállítaná a 2006-os csúcsot. A Kékek 782 perce, nyolc meccs óta nem kaptak gólt a Stamford Bridge-en.

A Chelsea-nél Ashley Cole már a BL-ben visszatért, Mikel és Jurij Zsirkov is edzésbe állt, így az egyedüli hiányzó José Bosingwa, akit lehet, hogy műteni kell. A manchesterieknél a legnagyobb hiányzó Rio Ferdinand, a védőn kívül Pak Dzsi Szung és Owen Hargreaves sérült, Gary Neville pedig eltiltott. Nemanja Vidics és Dimitar Berbatov viszont várhatóan ott lesz a Stamford Bridge-en, mivel mindketten felépültek.

Premier League, 12. forduló:
Szombat:
Aston Villa-Bolton Wanderers 16
Blackburn-Portsmouth 16
Manchester City-Burnley 16
Tottenham-Sunderland 16
Wolverhampton-Arsenal 18:30
Vasárnap:
Hull City-Stoke City 14:30
West Ham United-Everton 16
Wigan Athletic-Fulham 16
Chelsea-Manchester United 17
Hétfő:
Liverpool-Birmingham City 21 ó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×