eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kaká érzelmes estéje, Drogba és Agüero gólpárbaja - videókkal

Négy együttes már a negyedik forduló után bebiztosította továbbjutását a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az 1-1-re végződött Milan-Real csúcsmeccs után Kaká az olasz drukkerek szívélyes köszöntését emelte ki. A Manchester United trénere, Sir Alex Ferguson szabálymódosítási ötlettel állt elő.

Igazából egyik fél sem volt elégedetlen az 1-1-es eredménnyel a Milan-Real Madrid szuperrangadó után. Leonardo, a piros-feketék edzője szerint a döntetlen igazságos eredmény, mivel az első félidőben a Real volt aktívabb, de aztán csapata is magára talált.

Manuel Pellegrini, a királyi gárda trénere csapata győzelemre törő játékával elégedett volt, de úgy érezte, a Real többet tett a sikerért.


Örült a kedves fogadtatásnak Kaká, a Real Madrid brazil labdarúgója, aki nyári klubváltása után visszatért Milánóba.

"Boldog vagyok, hogy így fogadtak a San Siróban. Ez annak a jele, hogy jó dolgokat csináltam itt, de most mindezt Madridban akarom megismételni. Érzelmes este volt számomra, de ezt megpróbáltam magamban tartani, és a játékra figyelni" - mondta Kaká, aki köszönetet mondott a Milan-drukkereknek.



A két sztáregyüttes 7-7 ponttal áll, egy ponttal lemaradva követi őket a Marseille, amely 6-1-re ütötte ki a Zürichet. A francia együttes még fogadja a Realt és elutazik Milánóba, így izgalmas csata várható a hátralévő két fordulóban.

Megint a játékvezetéssel foglalkozott Ferguson

Alaposan ráijesztett drukkereire a Manchester United, ám végül a tavalyi döntős 1-3-ről állt fel, és egyenlített a CSZKA Moszkva ellen, ezzel már biztosan nyolcaddöntős. Fél órát játszott az újdonsült apa, Wayne Rooney is.



A meccs után Sir Alex Ferguson mégsem a továbbjutással foglalkozott, hanem egy büntetőt kért számon a játékvezetőn, és szabálymódosítási javaslattal állt elő. A meccsen ugyanis Darren Fletcher műesés miatt sárga lapot kapott, ám a skót tréner szerint tizenegyest kellett volna ítélnie Olegario Benquerencának. A menedzser szerint engedni kellene, hogy egy sárga lap ellen is fellebbezni lehessen, mert így akár egy fontos meccsről maradhat le eltiltása miatt az a futballista, amelyiket jogtalanul figyelmeztettek. Ferguson szerint ugyanakkor nem fog változtatni az UEFA a szabályokon.

A másik angol együttes, a Chelsea is döntetlennel biztosította be a továbbjutását. Az Atlético Madrid elleni 2-2 igazságosnak mondható, mivel a spanyol együttes bátran játszott, de amikor szorult a hurok, a Chelsea öt perc alatt fordítani tudott. A végén Sergio Agüero csodás szabadrúgással egyenlített, de ez csak szépségtapasz lehet az Atlético szurkolóinak.



A meccs után mindenki Didier Drogbát dicsérte: az elefántcsontparti támadó eltiltása után rögtön két góllal bizonyított. Különösen a második volt szép, a csatár három védő gyűrűjéből bújt ki, és vette be a kaput. Carlo Ancelotti azt mondta, senkire nem cserélné el Drogbát, aki az egész szezon során rendkívül motiváltan játszik.

"Bár sosem jó érzés az utolsó percben gólt kapni, nincs bennünk frusztráció. Csak az a fontos, hogy a következő körbe jutottunk" - emelte ki az olasz edző.

A D csoportból a Porto is nyolcaddöntős, miután a hajrában szerzett Falcao-góllal legyőzte az Apoel Nicosiát. A csoportelsőség a november 25-i Porto-Chelsea meccsen dőlhet el.

A kiesés szélén a Bayern

Egy továbbjutó az A csoportból is biztos, bár némi meglepetésre a Bordeaux az. Talán nem sokan gondolták volna, hogy a francia együttes oda-vissza legyőzi a Bayern Münchent.



Laurent Blanc, a Girondins trénere elismerte, a stabil védekezésre helyezték a hangsúlyt, ez pedig működött, mert alig volt helyzetük a németeknek. Az első gól szerzője, Yoann Gourcuff arról beszélt, a csapat már tapasztaltabb, ennek is köszönhető, hogy jobban szerepel, mint tavaly.

A bajor együttes edzője, Louis van Gaal szerint csapata nem volt elég jó, hogy nyerjen kedd este. "Tizenegyest kellett volna kapnunk egy kezezés miatt. Ilyen apróságok döntenek el egy meccset. Ezúttal nem voltunk szerencsések, de nem is játszottunk elég jól. Nem ez volt a legjobb meccsünk, de még van egy kis esélyünk a továbbjutásra" - mondta a holland szakvezető.



A Bayern a Maccabi ellen javíthat három hét múlva, míg a Bordeaux a Juventust fogadja a csoport rangadóján.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×