eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Három góllal, 5-2-re nyert a Fiorentina a Debrecen elleni BL-mérkőzésen

Ezerötszáz magyar néző előtt játszik a Debreceni VSC Firenzében, negyedik BL-mérkőzésén. Az ellenfél az olasz Fiorentina.

Minden találkozót a terveknek megfelelően megkezdtek - ami azt jelenti, hogy az UEFA és az ukrán főváros vezérkara is hozzájárult a terjedő vírus elenére is a Dinamo Kijev-Inter meccs lejátszásához.

A Fiorentina nagy lendülettel kezdett, de ezúttal nem az ellenfél támadói miatt kellett aggódnia a Lokinak. A harmadik percben kisebb fejsérülést szenvedett Komlósi Ádám. Perceken keresztül ápolták, végül le kellett cserélni, Kiss Zoltán állt a helyére.

Sajnos, felborult ettől a középső védekezés, s emiatt gyorsan gólt kapott a Debrecen. A 13. percben egy jobb oldali beadás teljesen üresen találta középen Adrian Mutut, aki előrevetődve könnyedén fejelte a kilépő Djordje Pantics mellett a hálóba a labdát.

Nem csak a Loki, a Stuttgart is gödörben van. A "svábok" a Sevilla elleni idegenbeli mérkőzésükön állnak egygólos vesztésre. Jesus Navas juttatta előnyhöz az andalúzokat.

Folytatódik az ex-szovjet mentelés az F csoportban? A Dinamo Kijev vezetéshez jutott az Inter ellen! A gólt a milánói kék-feketék régi ismerőse, a városi vetélytárs, az AC Milan utóbbi negyven éves történetének első számú góllövője szerezte. Andrij Sevcsenko. Seva apró bosszúja José Mourinhóval szemben.

Minden csoportban esett már gól: az Arsenal az októberi teljesítménye alapján a Premier League legjobb játékosának választott Cesc Fabregas révén vezet a holland AZ ellen. A csoport másik mérkőzésén a Standard is vezet, az Olympiakosz ellen.

A 38. percben kiegyenlített a Loki - a találkozó addigi képét tekintve kicsit váratlanul. Leandro a bal oldalról küldött labdáját Rudolf Gergely látványosan, mondhatni akrobatikus mozdulattal segítette a Fiorentina kapujának jobb sarkába.

Az első félidőben egyetlen csapat tudott csak kétgólos előnyt szerezni: az Arsenal. A londoniak második találatát a francia Samir Nasri lőtte az AZ ellen.

A szünetben lehetőség nyílt egy kicsit a statisztikát böngészni. A Fiorentina sokkal többet birtokolta a labdát (ez nem meglepő), ám a Debrecen játékosai többet futottak. Luis Ramos, Czvitkovics Péter és Varga József többet teljesített fejenként hat kilométernél is.

A második félidő a Fiorentina fölényével kezdődött. Mutu lövését Pantics óriási bravúrral hárította. Ugyancsak hárította, lábbal, Gilardino, s nem sokkal később Montolivo lövését is. Dainelli fejesével azonban már tehetetlen volt, a védő megelőzte őt, az 52. percben.

Kitekintés a többi pályára: Fabregas újabb góljával már 3-0 a hazai pályán félelmetes Arsenalnak.

Gödörbe került a Loki a bekapott góltól: Montolivo gyorsan lőtt még egyet, megnyugtatóvá téve az olaszok számára a különbséget: 3-1. S még nem volt vége a kínoknak: Marchionni is meglőtte a magáét.

A Loki mentális erejét dicséri: nem adta fel. A csereként beállt Adamo Coulibaly Budapest után Firenzében is gólt szerzett a Fiorentina ellen. Sajnos, Gilardino is úgy gondolta, mindkét meccsen gólt lő. Övé volt az ötödik hazai gól: 5-2-re áll a meccs.

A Stadio Artemio Franchiban már hét gól esett - annyi, amennyi eddig az összes többi mérkőzésen, beleértve az Arsenal négyesét! Az Ágyúsok közül Diaby is bevette az AZ kapuját.

Akárcsak kedden, ma is, az utolsó tíz perchez érve több pályán is felgyorsultak az események. A Rangers vezetést szerzett Bukarestben, az Unirea ellen, McCulloch góljával. A Stuttgart kiegyenlített Sevillában, Kuzmanovics révén. Londonban az AZ megszerezte a becsületgólját: Lens vette be az Arsenal kapuját.

Két nagycsapat is nagyon fontos gólt szerzett. Az Inter Diego Milito révén egyenlített Kijevben, a Liverpool a csereként beállt Ryan Babel góljával 1-0-ra vezet a Lyon pályáján. A holland szélső óriási gólt bikázott 25 méterről a felső sarokba.

Még le sem írta a két gólt az ember, máris még jobban állt az Inter: Wesley Sneijder is feliratkozott a góllövők közé. Kiegyenlített az Unirea a Rangers ellen: Onofras révén. A Standard Jovanovics góljával bebiztosította a győzelmét az Olympiakosz ellen.

Korán örült a Liverpool: Lisandro Lopez megszerezte a Lyon továbbjutásához elégséges döntetlent jelentő gólt. Gyakorlatilag a meccs utolsó akciójából.

Végeredmények
Fiorentina-Debrecen 5-2
Lyon-Liverpool 1-1

Rubin Kazany-Barcelona 0-0
Dinamo Kijev-Inter 1-2

Sevilla-Stuttgart 1-1
Unirea-Rangers 1-1

Arsenal-AZ 4-1
Standard-Olympiakosz 2-0

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×