eur:
393.76
usd:
365.1
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem rettenti el az FTC tulajdonosát a szurkolók botránya

A szurkolók szerint a tulajdonosok felelősek a szombati Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzésen történt rendbontásért, mert eljátszották a bizalmat. A csapatot üzemeltető cég vezérigazgatója ugyanakkor azt mondta, a tulajdonos már elismerte, hogy hibázott, és nem megfelelően erősített. Berki Krisztián szerint attól nem kell tartani, hogy a brit tulajdonos a botrányok miatt kivonul a Fradiból. A biztonsági mulasztások miatt a csapat pályabezárásra is számíthat.

A Ferencváros tulajdonosai eljátszották a szurkolók bizalmát, ez vezetett a szombati rendbontáshoz - mondta az InfoRádiónak a szurkolók szövetségének elnöke a nézőtéri rendbontás miatt félbeszakadt FTC-Disógyőr meccsről.

Magyar Balázs szerint a szombati botrány csak az okozat volt, de inkább az okokkal kell foglalkozni, és a klubvezetőknek kellene beismerni, hogy hibáztak. A Ferencváros vezetése nem veszi észre, hogy rossz úton jár, inkább az erodálja a klubot, nem pedig a szurkolók. Jó lenne végre nem a szurkolók között, hanem máshol keresgélni a felelősöket - fejtette ki.

Feljelentést tett a klub

A tulajdonos már elismerte, hogy a szakmai vezetés hibázott, és nem olyan mértékben erősítette meg az együttest, ahogy az elvárható lenne - mondta az InfoRádiónak Berki Krisztián, a klubot üzemeltető cég első embere. Hozzátette: az ugyanakkor elfogadhatatlan, hogy a szurkolói csoportok balhét okoztak a stadionon belül.

A klub nem tud annyi biztonsági embert alkalmazni, hogy megakadályozza 150-200 huligán rendbontását, ezért volt szükség a rohamrendőrökre - emelte ki Berki Krisztián. Szólt arról is, a rendbontás miatt feljelentést tettek ismeretlen tettesek ellen, és elemzik a Sport TV, valamint a saját biztonsági cég felvételeit is, hogy beazonosítsák a balhézókat.

Az FTC szurkolói kártya bevezetését tervezi, de meg kell vizsgálni ennek a jogi hátterét - közölte a Zrt. vezérigazgatója.

Berki Krisztián kiemelte: a rendbontásról tájékoztatták Kevin McCabe tulajdonost is, ám attól nem kell tartani, hogy a brit üzletember kivonul a klub mögül. A tulajdonos minden segítséget megad, hogy megakadályozzák a hasonló rendzavarásokat - tette hozzá.

Öt évet is kaphatnak a huligánok

A Ferencváros egyébként akár pályabezárásra is számíthat, mert a biztonsági szolgálata elmulasztotta a bevitt holmik átvizsgálását, így kerülhettek a pályára pirotechnikai eszközök nagy mennyiségben - mondta az InfoRádiónak az igazságügyi és rendészeti minisztérium szakállamtitkára.

Turi András kiemelte: a szurkolókkal kapcsolatban a legsúlyosabb szankció a BTK 271. szakaszába ütköző garázdaság augusztusi szigorítása következtében nyilvános helyen elkövetett garázdaságnál akár 5 évig terjedő szabadságvesztés is lehet. A rendőrség külön nyomozócsoportban vizsgálja és azonosítja a tetteseket - tette hozzá.

Draskovics Tibor, igazságügyi és rendészeti miniszter kérésére Tóth Gábor, budapesti rendőrfőkapitány elrendelte annak vizsgálatát, hogy a rendőrség kellő határozottsággal lépett-e fel a rendbontókkal szemben.

Hanganyag: Szabó S. Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×