eur:
394.71
usd:
365.58
bux:
65142.45
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

A Man United, a Chelsea, a Porto és a Bordeaux továbbjutott

Tizenhárom nap után ismét Bajnokok Ligája: mégpedig ugyanazzal a párosítással, csak, persze, a vendégből hazai lett, és fordítva. A legnagyobb érdeklődés a Real Madrid milánói fellépését kíséri: Manuel Pellegrininek és csapatának győznie kellene a San Siróban, hogy valamelyest kijavítsák a korábbi rossz bizonyítványt.

Manuel Pellegrinire mindenesetre nem lehetne mondani, hogy nem mer kockáztatni. A szombati bajnokit két góljával eldöntő Gonzalo Higuaín mellé a legutóbbi hat meccsén egyetlen gólt szerző Karim Benzemát nevezte. A Bajnokok Ligája gólrekordere, a mostani sorozatban is már kétgólos Raúl ellenben csak a kispadra ült.

A Milannál Leonardo tartja magát a 4-3-3-as formációhoz, Pato és Ronaldinho mellett benn hagyta a csapatban a Parma ellen duplázó Marco Borriellót is.

Madridban az Atlético edzője, Quique Flores is váratlant húzott: Sergio Agüero helyett Florent Sinama-Pongolle-t küldte pályára. A Chelsea edzője, Carlo Ancelotti nem tette magáévá a "győztes csapaton ne változtass" sablont: hat helyen is "cserélt", a Bolton elleni bajnokit fölényesen megnyerő csapatának alaptizenegyéhez képest. A védelembe újra beszállt Ashley Cole, Belletti és Alex is, s a kezdők közé került Joe Cole is. Didier Drogba, a csapat őszi házigólkirálya (a klub történetének valaha volt leggólerősebb nem angol játékosa) miután lejárt az eltiltása, ugyancsak pályára lépett. Először az idei BL-sorozatban.

A manchesteri Old Traffordon az ifjú apuka, Wayne Rooney csak a kispadra ült le, Sir Alex a Federico Macheda, Wayne Owen kettőst küldte csatába a CSZKA Moszkva ellen.

Az első gól az OM-é volt: a Marseille Aegerter öngóljával jutott előnyhöz, már a 3. percben a Zürich ellen, sőt a 12. percben Mbia már kétgólosra növelte az előnyt. Isztambulban jól kezdett a német bajnok Wolfsburg: Misimovics góljával szerzett előnyt a Besiktas ellen.

A San Siróban lendületes játékkal indult a rangadó. Úgy festett, a Real Madridnak sürgősebb a gólszerzés, a spanyolok valamivel többet birtokolták a labdát. Helyzet azonban, az első negyedórában, egyik kapu előtt sem alakult ki.
A 20. percben Karim Benzema, a Real csatára, Alessandro Nesta mellett fordulva lőtt 15 méterről, húsz centivel a bal kapufa mellé.

A madridi Vicente Calderon Stadionban az egykori Arsenal- (és Sevilla-, és Real Madrid-) játékos, José Antonio Reyes nyújtóztatta meg Petr Cecht, a Chelsea kapusát. A cseh hálóőr látványosan védett.

Vissza a San Siróba: a 24. percben Seedorf kiugratta a tizenhatosra egyedül betörő Patót. A brazil, bár kicsit hosszan vette át a labdát, kicselezte honfitársát Marcelót, de már nem volt helye arra, hogy elrúgja a labdát a remekül kilépő Iker Casillas mellett vagy alatt.

Nagy meglepetésre a CSZKA Moszkva előnyhöz jutott az Old Traffordon: az ősz egyik nagy felfedezettje, Alan Dzagojev vette be Edwin van der Sar kapuját. A passzt Tomas Necid adta: két tinédzser összjátéka hozta meg a gólt!

Milánóban vezetést szerzett a Real Madrid: Kaká lövése után a labda Thiago Silváról pattant a Milan kapuja felé, Didát megzavarta, hogy irányt változtatott a labda, meszire kijött a labda, amit Karim Benzema éles szögből a kapu jobb alsó sarkába vágott. Mégis csak jó döntés volt a francia csatárt kezdetni Raúl helyett!

Közben kiegyenlített a Man United, amelynek egy döntetlen is elég ma a továbbjutáshoz: a kicsit lesgyanús helyzetben álló Michael Owen nani sarkalása után a hálóba a labdát: 1-1

Milánóban a piros-feketék feltámadtak: Zambrotta beadéásába Pepe belevetődött, de a kezét érte a labda a tizenhatoson belül. Ronaldinho büntetőből irtózatosan beverte a labdát Iker Casillas kapujába. Két perccel később a Marcelóval tusakodó Pato teljesen szabályos gólt lőtt, de a bíró nem adta meg. A Milan úgy járt, mint a Bernabéuban, szerzett egy szabályos gólt, amit a bíró annulált.

A CSZKA közben újra csodát tett az Old Traffordon: Tomas Necid újabb gólpassza után Milos Kresics szerzett vezetést az oroszoknak.

Meglepetés Münchenben: a 42. percben Yoann Gourcuff, a Bordeaux legértékesebb játékosa vezetést szerzett a Bayern ellen.

A második félidőben sem csuklott össze a CSZKA Moszkva, amelynek edzője, a Juande Ramost váltó Leonyid Szlutszkij mindössze a második mérkőzésén irányítja a csapatot. Sir Alex általában örül, ha egy iker gólt szerez az Old Traffordon, de ő ezt a da Silva fiúktól várja. Most ellenben a CSZKA ikerpárjának egyike, Vaszilij Berezuckij növelte a gólok számát: 1-3!

Milában bejelentették, több mint kétmillió euró a jegybevétel a találkozón. Ez több, mint két élvonalbeli magyar klub éves költségvetése - összesen.

Marseille-ben az OM Niang góljával növelte az előnyét a Zürich ellen: 3-1.

Az Old Traffordon Sir Alex kettőt cserélt, Evra és Wayne Rooney is beszállt (Fabio és Nani helyére), hogy ne szakadjon meg a Man United hosszú sorozata: a csapata 22 hazai BL-meccsén maradt veretlen. Most, a 23.-on veszélyben a sorozat.

A Chelsea túl kényelmesen játszott a Vicente Calderónban, s ez megbosszulta magát. A csereként beállt Sergio Agüero megszerezte az Atlético első gólját. Nem csak ezen a meccsen - az egész csoportkörben.

Nem sokáig vezetett az Atlético: a Chelsea szűk negyedóra alatt kiegyenlített. "Természetesen" a visszatérő Didier Drogba, a fontos gólok nagymestere vette be a hazaiak kapuját.

Így már csak az egyik angol áll vesztésre: a Manchester United. A Vörös Ördögök ellen Igor Akinfejev kapus parádézott. Ám a 83. percben visszatért a remény: Paul Scholes csökkentette a különbséget. 2-3!

Elkezdtek potyogni a gólok: a Marseille már 5-1-re vezet, a Wolfsburg pedig 3-0-ra Isztambulban. A Porto is szerzett két gyors gólt az Apoel Nicosia otthonában. Nem beszélve a Chelsea-ről, amely bebiztosította továbbjutását: megszerezte a második gólt a Vicente Calderonban. Megint csak Drogba lőtte a gólt.

Dida óriási védéssel tartotta a döntetlent a San Siróban: Raúl 13 méteres lövését ütötte ki. Ez volt a meccs legnagyobb helyzete a második félidőben.

Másutt potyogtak a gólok: a  Man United kiegyenlítet, s az Atlético is belőtte a második gólját. Megint csak Agüero lőtte a gólt. Az Old Traffordon a Valencia mellé menő labdájába belenyúló Scsennyikov mentette meg a pontot az elelnfélnek. 

A Bordeaux a 90. percben Samak révén 2-0-ra alakította az állást Münchenben, s a Bordaux már nagyon jó pozícióba került. Mi több: a Man United, a Chelsea, a Porto és a Bordeaux továbbjutott.

Végeredmények
Bayern-Bordeaux 0-2
Maccabi-Juventus 0-1
Besiktas-Wolfsburg 0-3
Manchester United-CSZKA 3-3
Milan-Real Madrid 1-1
Marseille-Zürich 6-1
Apoel Nicosia-Porto 0-1
Atlético-Chelsea 2-2

Hanganyag: Sánta András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×