Három meccsen javíthat Rafael Benítez

Infostart
2009. november 2. 18:40
Három meccsen múlik Rafael Benítez jövője a Liverpoolnál. A spanyol edző helyzetét nehezíti, hogy 12 játékosa sérült a kulcsfontosságú, Lyon ellen BL-meccs előtt.

A Liverpool a legutóbbi hét meccsen hatszor kapott ki, ez pedig az elmúlt ötven év legrosszabb sorozata. Szombaton a Fulham otthonában 3-1-es vereségbe szaladt bele a csapat - ez már az ötödik volt a bajnokságban -, így a Vörösök 9 pontos hátrányban vannak az éllovas Chelsea-vel szemben.

A gyenge szereplés miatt egyre jobban inog a kispad Rafael Benítez menedzser alatt. A klub ügyvezetője, Christian Purslow, valamint az amerikai tulajdonosok egyelőre megvárják a következő három mérkőzést (szerdán a Lyon a BL-ben, majd a Birmingham és a Manchester City a bajnokságban), mielőtt bármilyen döntést hoznának.

A klub 250 milliós adósságot görget maga előtt, így a spanyol edző 20 millió fontos végkielégítése tovább nehezítene az anyagi helyzeten, ám ha az együttes nem jut tovább a BL-ből, az 15 milliós bevételkiesést okoz a hatalmas presztízsveszteség mellett. A BL-kudarc pedig ronthatja a tulajdonosok esélyeit, hogy értékesítsék a klubot, így ez is befolyásolhatja, hogyan alakul Benítez jövője.

A spanyol menedzser nem kívánt a sorsát firtató kérdésekre válaszolni, csak annyit mondott, hogy a szerdai összecsapásra koncentrál.

Egy korábbi Liverpool-sztár ugyanakkor már a spanyol edzőt bírálta. Ronnie Whelan szerint Benítez teljesen elrontott mindent, mivel a bajnokságot feladta a BL-ért, de a nemzetközi színtéren is nehéz a csapat helyzete. Brit fogadóirodáknál egyébként lehet arra pénzt tenni, hogy Benítez decemberben már nem a Liverpoolt fogja vezetni, arra pedig 9-szeres pénzt fizetnek, ha a Vörösök megnyerik az Európa Ligát, vagyis nem jutnak tovább a BL-ből.

A spanyol menedzser helyzetét nehezíti, hogy 12 játékosa bajlódik sérüléssel a lyoni meccs előtt, és köztük van az együttes két legjobbja, Steven Gerrard és Fernando Torres is.