Először nyert Madridban a Milan - nézze meg!

InfoRádió / MTI
2009. október 22. 10:56
Manuel Pellegrini szerint nem Cristiano Ronaldo hiánya, hanem a védelmi hibák okozták a Real Madrid vesztét a Milan elleni, szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzésen. Az olasz csapat története során most először tudta legyőzni a Realt saját pályáján.

A két győztes meccs után a harmadik csoportmérkőzésén alulmaradt madridiak chilei vezetőedzője a 2-3-ra végződött találkozót követő sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy bár Ronaldo az egyik legjobb futballistájuk, aki bokasérülése miatt nem szerepelhetett, valójában azért kaptak ki, mert a tapasztalt olasz együttes könyörtelenül kihasználta a Real hátsó alakzatának mulasztásait.


"Sokkal nyugodtabban kellett volna játszanunk és végig ellenőrzésünk alatt tartani az összecsapást - fogalmazott a Madridba a nyáron éppen a milánóiaktól átigazolt brazil világsztár, Kaká, aki nem tudott kimagasló teljesítményt nyújtani volt csapata ellen. - A Milan mindig mindenkire nézve veszélyes, nagy játékosai vannak. Remélem, legközelebb javítunk, és továbbjutunk a csoportból."

Szemben Kakával, a vendégek alig 20 éves támadója, a honfitárs Alexandre Pato kirobbanó formában futballozott, kétszer is eredményes volt, s második gólja - ugyanúgy, mint a hétvégi, AS Roma elleni olasz bajnoki rangadón - a Bernabéu Stadionban is a győzelmet jelentő találatnak bizonyult.

"Óriási dolognak tartom a két gólomat, mivel azt éppen a nagy rivális Real Madrid otthonában szereztem" - mondta az ifjú csatár, aki ezzel alighanem hosszabb távra is megerősítette pozíciójában a szintén brazil vezetőedzőt, Leonardót.
"A második félidőben végig az járt a fejemben, hogy nyerhetünk" - vallotta meg Leonardo, akinek együttese a madridi sikerrel beérte a 6 pontos Realt, és mivel a francia Marseille győzni tudott Zürichben (0-1) a svájci vetélytárs ellen, mindkét hárompontos riválisát megelőzte a csoportkörök félidejében.

A Milan korábban még sosem nyert meg olyan Bajnokok Ligája-mérkőzést idegenben, ahol az ellenfél szerezte az első gólt.

Leonardo volt az, aki annakidején a Milanba csábította a fiatal Kakát. Madridban a második félidő kezdetekor jóbarátként köszöntötték egymást. "Ez kettőnk közös ügye, ennyit mondhatok. Nem volt egyszerű számára annyi trófea és élmény után otthagyni a Milant, és eljönni Madridba. Itt mindent az elejéről kell kezdenie" - mondta a brazil tréner.

Kaká pedig arról beszélt, hogy a szerdai érzelmekkel telített este volt. "Sok baráttal találkozhattam újra, azonban az eredmény már kevésbé tetszik, mert győzni akartunk" - nyilatkozta a brazil sztár.

Galliani szenvedett

"Kész szenvedés volt számomra a mérkőzés. Mellettem ült Michel Platini és Florentino Pérez, illetve egy madridi hölgy. Egész végig az ajkaimat harapdáltam, hogy visszafogjam magam. Még a harmadik gólnál sem ünnepelhettem, ami igen furcsa volt" - mondta a Milan ügyvezetője, Adriano Galliani. Hozzátette: a siker Leonardóé, aki el mert jönni Madridba úgy, hogy három támadót tett a kezdőbe, ráadásul még Seedorfot is pályára küldte.

"A játékosaink remek képességűek. Nem igaz, hogy mi csak a Bajnokok Ligáját veszzük komolyan. Egyszerűen ez a sorozat fekszik nekünk, mert itt mindenki játszani akar és hagyja játszani a másikat is. Ilyenkor pedig azonnal előjön a technikánk" - emelte ki, és hozzátette, a Milan gépe hajnali 4-kor landol olasz földön, és reméli, addigra már minden klub bezár és bulizós kedvű játékosainknak nem lesz hová menniük.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dénes Tamás szakíró
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást