Egervári: A magyar tehetségeknek is lehetőséget kellene adni

Infostart
2009. október 17. 15:11
A magyar sportvilágnak fel kellene ismernie, hogy nem sokadrangú külföldi játékosokra kell költeni, hanem a tehetséges magyar fiataloknak kell lehetőséget adni a felnőtt tétmérkőzéseken való szereplésre - mondta az InfoRádiónak a világbajnoki harmadik helyet kiharcoló, húsz éven aluli válogatott szakvezetője.

A várakozásokon felül teljesített a magyar csapat a húsz éven aluliak világbajnokságán azzal, hogy bronz érmet szerzett - mutatott rá Egervári Sándor szakvezető, aki már a nyolc közé jutással is elégedett lett volna, figyelembe véve a magyar labdarúgás jelenlegi állapotát.

A fiúk a maximumot adták, így többször előfordult, hogy hátrányból tudtak fordítani. Egervári Sándor ezt annak tulajdonítja, hogy a csapat mentálisan együtt volt. A kapus hozta a szükséges pluszt, a húzó játékosok pedig a döntő pillanatban képesek voltak átlendíteni a válogatottat a nehézségeken.

A szakvezető hozzátette: nem minden korosztály képes felmutatni ilyen kiemelkedő játékot. Ez részben annak köszönhető, hogy többen lehetőséget kaptak már arra, hogy tétmeccseken bizonyítsanak, ez pedig ebben a korban elengedhetetlen a fejlődéshez.

Szerinte a magyar klubtulajdonosoknak is el kellene jutniuk oda, hogy nemcsak a másod- és harmadvonalbeli külföldi játékosokban gondolkodnak, hanem a magyarokban is, akik így saját országukban játszhatnának.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást