Baráth Etele: Sikeres volt az év, de minden tartalékot felemésztett

Infostart
2009. október 9. 19:20
A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége 2012 végéig meghosszabbítja Storcz Botond felnőtt- és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerződését. A szervezet elnöke hangsúlyozta, hogy eddig mindkét szakvezető rendkívül energikusan dolgozott. Baráth Etele kiemelte:: a sportág sikeresen szerepelt idén, de a szövetség nehéz helyzetben van.

Nagyszerű évet zárt a magyar kajak-kenu - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele. A Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöke kiemelte: a serdülők, az ifjúságiak és az U23-asok soha nem látott eredményességgel szerepeltek a világversenyeken, és a felnőtt vb-n is a magyarok végeztek a nemzetek rangsorának élén. Az eredményesség mellett a szövetség elnöke fontosnak nevezte azt is, hogy közel 3 ezer gyerek indult el a korosztályos bajnokságon, vagyis a sikerek hatására sokan kezdenek el kajak-kenuzni.

Baráth Etele ugyanakkor elismerte, a szövetség nehéz anyagi helyzetben van, hiszen ez az év minden tartalékot felemésztett.

Az elnök a szakmai kihívások közé sorolta, hogy a londoni olimpia műsorán a 200 méteres számok szerepelnek, ezekre más módon kell felkészülni, valamint meg kell oldani a leginkább férfi kajakban látható generációs problémákat a londoni játékokig.

A szövetség elnöksége ügy döntött, 2012 végéig meghosszabbítja Storcz Botond felnőtt- és Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi kapitány szerződését. Baráth Etele szerint mindkét szakvezető energikusan dolgozik, sok időt ölnek a sportba. Storcz Botond következetes, ami a rendteremtés alapvető feltétele - tette hozzá.

Az első év a beilleszkedéssel telt mindkettejüknél, így most az új szellemet rendszerbe kell vinni, és a londoni olimpiáig napra pontos ütemtervet kell készíteni, vagyis még kemény munka vár a két edzőre - emelte ki Baráth Etele.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást