Mi a tizenegyesölő Gulácsi titka? A kapus elárulta!

Infostart
2009. október 7. 14:20
Három büntetőt is hárított a csehek elleni tizenegyes-párbajban Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa az Egyiptomban zajló U20-as labdarúgó-világbajnokságon, a magyar együttes elsősorban ennek köszönhetően jutott be a legjobb nyolc közé. A Liverpool kapusa az InfoRádiónak azt mondta, sikerült elbizonytalanítani a cseh játékosat, így tudott három lövést is kivédeni. A magyar játékos hozzátette, az olaszok ellen is szoros meccsre számít.
Számított arra, hogy ennyire hatékony lesz a tizenegyes-párbaj során?

Nehéz bármit is remélni, de bíztam benne, hogy sikerül egy vagy két lövést kifognom, és tudtam, ha én hárítok, akkor a többiek értékesítik a büntetőket. Szerencsére hármat sikerült kivédenem. De ez csak a meccs vége volt, azt se felejtsük el, hogy előtte mennyit melóztunk. Úgy érzem, rászolgáltunk erre a sikerre. Kemény meccs volt, a csehek erősek, az utóbbi években rendre ott vannak az élmezőnyben, így nagy dolog, hogy legyőztük őket, és ennek önbizalmat kell adnia a folytatáshoz.



Gondolt arra, hogy Németh Krisztián kihagyta a tizenegyesét, így a harmadik védéssel éppen volt liverpooli társát mentette meg?

Abban a pillanatban ezen nem gondolkodik az ember. Egy csapat vagyunk, ha az egyiknek nem sikerül valami, akkor a másik megpróbál segíteni, kedden ez megtörtént, de korábban az fordult elő, hogy Krisztián tudott elöl javítani, ha én hibáztam.

Van valamilyen specialitása, amivel felkészül a tizenegyesekre?

Az egyik legfontosabb elbizonytalanítani az ellenfelet, azt a hatást kelteni, hogy az ember tele van önbizalommal. A csehek ellen ez működött, de a szerencsén is sok múlik.

Mire számít az olaszok elleni pénteki negyeddöntőben?

Hasonlóan szoros meccset várok, és remélem, hasonló eredménnyel is zárul majd.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást