Egervári: Szeretnének még nagyobb szenzációt elérni

Infostart
2009. október 7. 19:14
Komoly bravúrnak tartja a csehek búcsúztatását Egervári Sándor, az U20-as labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjébe jutott magyar válogatott szövetségi edzője. A tréner nem tart attól, hogy Gulácsi Pétert megzavarná a körülötte lévő nagy felhajtás. Egervári Sándor hozzátette: az olaszok elleni meccs előtt a mentális felkészülés lesz a hangsúlyosabb.
Meddig ünnepelték a továbbjutást?

A pályán és az öltözőben is nagy örömünnep volt, a szállodában is kedvesen fogadták a csapatot. A játékosok megittak egy pohár sört, amitől még jobb hangulatuk lett. A helyén kezeljük a sikert, de a legjobb nyolcba kerülés bravúr volt a fiúktól. Este már a következő meccsről is beszéltünk, mert szeretnének még nagyobb szenzációt elérni.

Mennyire elégedett a csehek elleni játékkal?


A stratégiánk az volt, hogy nem rohanunk neki az ellenfélnek, hanem okosabb, szervezettebb, zárt védekezésből egyritmusú támadásbefejezésekkel harcoljuk ki a továbbjutást. Nem vagyunk mindennel elégedettek, de az eredménnyel igen. Komoly mentális erőről tettek tanúbizonyságok a srácok, hiszen a hosszabbításban sikerült hátrányból felállni, és idegileg jobban bírtuk a büntetőpárbajt is. Méltó zárása volt a meccsnek, ahogy Gulácsi Peti bravúrt bravúrra halmozott.

Mit gondol, mennyire tudja kezelni a fiatal kapus a hirtelen jött nagy felhajtást?

Gulácsi tudatosan élő fiatalember, és tudatosan építi a karrierjét is. Teljesen helyén kezeli a teljesítményét. Nem félek attól, hogy ártana neki a népszerűség.

Hogyan készülnek az olaszok elleni negyeddöntőre?

Sok idő nem lesz a felkészülésre, mert szerdán buszozunk át Alexandriából Szuezbe. Csak csütörtökön tudunk rendesen edzeni, így most a mentális felkészülés kap nagyobb szerepet. Szeretnénk, ha nem kellene hazasietni, mert bár már egy ideje távol vagyunk a szeretteinktől, de most megbocsátják, ha még maradunk egy ideig.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást